Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beukeboom wint tijdrit Olympia's 3M Tour (+video)

Zaterdag 16 mei 2015

Elite men - De vijfde etappe van Olympia's 3M Tour is gewonnen door Dion Beukeboom. De renner van Parkhotel Valkenburg bleef in de 8,8 kilometer lange tijdrit de Zwitser Tom Bohli vier seconden voor. Bob Schoonbroodt werd derde en nadert leider Jetse Bol tot op vier seconden.

Er wachten nog twee etappes in Olympia's 3M Tour. Beukeboom was een gelukkig mens in Delft. "Ik ben al zo vaak kort geëindigd in een proloog of tijdrit, maar won nog nooit. In het verleden moest ik het toch vaak afleggen tegen klasbakken als Taylor Phinney en Dylan van Baarle in deze ronde. In de proloog van de Ronde van Overijssel kwam ik ooit het dichtst op twee seconden van Reinardt Janse van Rensburg. Maar winnen deed ik nog nooit. Dat geeft dus zeker veel voldoening, zeker als je ziet dat ik hier een paar zeer talentvolle Zwitsers als Tom Bohli en Thery Schir achter me laat. Ik heb de tijdrit bewust zo ingedeeld dat ik geen onnodige risico's hoefde te nemen en vooral gas gegeven op de lange stukken." In het klassement heeft Bol vier seconden voorsprong op Bob Schoonbroodt. Op 27 seconden is Nathan van Hooydonck derde.

Dion Beukeboom stipte nog even fijntjes aan dat zijn ploeg een dijk van een Olympia's 3M Tour aan het rijden is. Nadat Wim Stroetinga twee ritten won, zorgde hij voor de derde ritzege voor de ploeg van Paul Tabak. Bovendien staat Bob Schoonbroodt nog altijd in een kansrijke positie in het klassement om de eindzege binnen te hengelen. "Er staat een mooi blok hier. Ik heb hier de sprint een aantal keren helpen aantrekken voor Wim en daar kreeg ik al de nodige complimenten over te horen, dat mijn snelheid zo goed was. Vandaag heb ik dat voor mezelf kunnen verzilveren, maar we zijn zeker nog niet klaar als ploeg. " 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl