Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldtop kruist degens in loodzware Boels Hills Classic

Woensdag 25 mei 2016

Women - Wereldkampioene Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans), olympisch kampioene Marianne Vos (Rabo-Liv) en de nummer 1 van de UCI-ranking Emma Johansson (Wiggle High5) voeren vrijdag 27 mei een ijzersterk deelnemersveld aan in de Boels Rental Hills Classic voor vrouwen.

Armitstead won de editie van 2015, Johansson zegevierde het jaar daarvoor en Vos is de enige renster die al drie keer (2007, 2009 en 2011) won in de wedstrijd die vanaf 2004 op de kalender prijkt en daar ondertussen een vaste waarde is geworden.

Waar de discussie over een Amstel Gold Race voor vrouwen jaarlijks oplaait, weet het vrouwenpeloton al vele jaren de weg te vinden naar de  Nederlandse eendagswedstrijd met het zwaarste parcours op de vrouwenkalender. In het Limburgse heuvelland wachten maar liefst vijftien beklimmingen op de rensters, zij krijgen de Adsteeg, Lange Raarberg, Daahlemerweg, Koning van Spanje, Camerig (2x), Schweibergerweg, Julianastraat, Piemert, Mheerelindje, Cauberg (2x), Geulhemmerberg (2x) en Bemelerberg voorgeschoteld in hun 130 kilometer lange rit door het zuidelijkste puntje van Nederland.

Behalve de drie toonaangevende ploegen van het voorjaar Boels-Dolmans, Rabo-Liv en Wiggle High5 zijn ook andere internationale topteams present met Hitec Products, Liv Plantur, Parkhotel Valkenburg, Lotto-Soudal, Orica-AIS en Cervélo. Bij de twee laatste teams staan respectievelijk oud-winnaressen Annemiek van Vleuten (2012) en Ashleigh Moolman-Pasio (2013) opgesteld. Ook geeft de organisatie ruim baan aan de Nederlandse ploegen, zoals Jan van Arckel (met clubcompetitieleidster Evy Kuijpers) en de NWV Groningen-Bathoorn. In de laatste ploeg is een plaatsje ingeruimd voor schaatster Ireen Wüst. Zodat Marianne Vos nog een olympisch kampioene aan haar zijde weet komende vrijdag. De wedstrijd start om 12 uur bij Fitland in Sittard en finisht omstreeks 15.30 uur bovenop de Geulhemmerberg in Berg en Terblijt.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl