Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse titel is volgende doel Groenewegen

Dinsdag 31 mei 2016

Elite men - Dylan Groenewegen is aan een succesvol eerste seizoen voor Lotto-Jumbo bezig. Dit seizoen won hij al in Yorkshire, West-Vlaanderen en Valencia. Een nieuw objectief voor de Amsterdammer is het NK voor profs op Goeree-Overflakkee volgende maand. Dat zegt hij in een interview met het tijdschrift Cycling.be. 

Hij denkt alle mogelijk scenario's voor 25 juni aan te kunnen. “Vorig jaar hadden we in Emmen een vlak parcours, nu in Goeree-Overflakkee weer. Het kan in dat open landschap met regen en wind een zware koers worden voor klassiekermannen, maar het zou ook heel goed bij windstil weer haast automatisch op een massasprint uit kunnen draaien. Daar hoop ik op, al kan ik een zware wedstrijd ook aan.” Sportieve revanche is het grote doel. In Emmen waande Groenewegen zich nog heel even winnaar van het brons, maar het werd een plek net naast het podium: vierde. “ Ik wil dit keer meer van mijn eigen kracht uitgaan. Vorig jaar koos ik voor het wiel van Danny van Poppel, maar werd toen verrast door de uitval van Niki Terpstra en Ramon Sinkeldam. Uiteindelijk greep ik toen zelfs net naast het podium. Nu wil ik sprinten om te winnen. Nederlands kampioen bij de profs worden is een groot doel voor mij, net als ooit nog eens wereldkampioen worden en etappes winnen in de Tour de France. Goeree-Overflakkee biedt een kans en die wil ik graag grijpen" zegt hij in Cycling.be.

Veel concurrentie

Groenewegen weet dat de concurrenten in de rij zullen staan op het NK. "Bij een sprintscenario houd ik rekening met mannen als Danny van Poppel, Wouter Wippert en toch ook weer Niki Terpstra, die heeft bewezen op een Nederlands Kampioenschap altijd wat extra te kunnen. Vorig jaar was het parcours wel meer in het voordeel van klassiekermannen door de afstand. Nu zitten we net onder de 200 kilometer en dat is weer in het voordeel van anderen, continentale mannen ook. Ik houd bijvoorbeeld ook wel rekening met iemand als Wim Stroetinga op Goeree-Overflakkee. En vlak ook mijn oud-ploeggenoot Raymond Kreder van Roompot niet uit.”

Groenewegen vertelt in Cycling.be ook over zijn ontwikkeling als sprinter en de ambitie om de Tour de France te gaan rijden. Ook leest u alles over het NK op Goeree-Overflakkee in het juni-nummer dat vanaf vandaag in de betere Nederlandse kiosk is te vinden. Ook is het blad te lezen via Blendle. Behalve voor Groenewegen en het NK is er ook aandacht voor Jolien d'Hoore, Jasper Stuyven, Alberto Contador en John Degenkolb

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl