Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman achtste in Tour de Suisse

Zondag 19 juni 2016

Elite men - Wilco Kelderman is in de slotrit van de Tour de Suisse zestiende geworden. In de ingekorte etappe moest hij de beste klimmers laten gaan en eindigde hij in een groep die 1 minuut 17 toe gaf aan ritwinnaar Pantano.

In het eindklassement eindigde de renner van Lotto-Jumbo als achtste. Hij zakte daarmee twee plaatsen. Kelderman droeg vrijdag de leiderstrui. Team Roompot was succesvol dankzij ritwinst van Pieter Weening en de bergtrui van Antwan Tolhoek.

'Niet super'

Kelderman kampte met gemengde gevoelens na afloop. “Het ging niet echt super vandaag, op de klim kon ik de klassementsmannen niet meer volgen. In de afdaling en het dorp voor de finish kon ik nog wel in een groepje komen en daarin ben ik gefinisht.” Door het tijdverlies zakte Wilco Kelderman van de zesde naar een achtste plaats. “Het is jammer om als achtste te eindigen als je een dag de leiderstrui hebt gehad, ik heb mooie dagen gehad maar ook mindere. Al met al ga ik met en goed gevoel naar huis.” Kelderman richt zijn vizier vanaf nu op de Tour de France. “De komende dagen ga ik mijzelf goed verzorgen en herstellen. Ik kom met een goed gevoel uit de Ronde van Zwitserland. Woensdag rijd ik het Nederlands Kampioenschap tijdrijden en daarna nog wat trainen. De focus ligt nu op de Tour de France.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl