Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olde Monnikhof achtste op WK MTB Eliminator

Woensdag 29 juni 2016

Offroad - Guus Olde Monnikhof kende een sterk WK-debuut op het wereldkampioenschap MTB Eliminator in Nove Mesto.

De Twentse mountainbiker drong door tot de halve finale van deze discipline. Omdat hij ten val kwam in de halve eindstrijd kon de biker uit de oranje equipe van bondscoach Tim Heemskerk zich niet mengen in de strijd voor de vier finaleplaatsen. Aangezien hij als gevolg van zijn val last van zijn knie had gekregen, werd besloten niet te starten in de kleine finale, waardoor hij als achtste in de uitslag verdween. In het ziekenhuis moest de knie van Olde Monnikhof gehecht worden, de eerste indruk is, dat er niets gebroken werd door jonge biker, die als junior de kans kreeg om bij de elite-men te starten. En daarbij dus een zeer solide indruk maakte.

In de kwalificaties reikte Olde Monnikhof al tot een veertiende tijd, Jeroen van Eck werd 21e. Voor de laatste eindigde het wereldkampioenschap in de volgende heat, waarin Olde Monnikhof juist een plek in de kwartfinale wist af te dwingen. Door daarin tweede te worden, drong hij door tot de halve finale met de hierboven geschetste afloop. Van Eck kreeg een 21e plaats voor zijn naam.

Anne Terpstra kwam bij de vrouwen uit. De Apeldoornse kwalificeerde zich sterk als achtste, wat haar een plek in de kwartfinales opleverde. Ze slaagde er vervolgens niet in om een plek in de halve finales af te dwingen en besloot het WK Eliminator als dertiende. Later dit toernooi komt ze nog in actie op het onderdeel cross-country bij de elite-vrouwen.Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl