Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema achtste in GP de Quebec

Vrijdag 09 september 2016

Elite men - Bauke Mollema is achtste geworden in de Grand Prix de Quebec. De Groninger van Trek-Segafredo zag Peter Sagan de wedstrijd winnen.

Mollema was deze week al winnaar van de tijdrit in de Tour of Alberta, waarin hij tweede was in het eindklassement. "De wedstrijd was niet selectief genoeg omdat we wind tegen hadden op de beklimmingen. Daardoor werd het een wat saaie wedstrijd tot drie ronden voor het einde. Ik had de koers graag harder gewizen, maar het had geen zin om eerder aan te vallen. Ieder jaar proberen renners dat, maar de beklimmingen zijn te kort en daardoor loopt alles weer samen. Ik heb slim gereden, energie gespaard en probeerde voorin over de beklimmingen te komen."

Te ver van achter

Wilco Kelderman eindigde als elfde net buiten de top 10. "Ik ben de sprint te ver van achter begonnen en kon niet meer in de top tien geraken. Het is een echte klassieker en dus is het belangrijk op positie te houden en daar ben ik nog niet zo goed in. Daarbij komt ook nog dat dit een wedstrijd is voor explosieve mannen. De echte klassieke renners. Kijk maar naar de nummers een en twee.” 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl