Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo en Gesink tevreden over Vuelta

Maandag 12 september 2016

Elite men - Lotto-Jumbo maakte na afloop van de Vuelta een positieve eindbalans op. Na de tegenslag in de eerste week waar de ploeg kopman Steven Kruijswijk letterlijk zag wegvallen moest de ploeg de ambities verleggen van het rijden voor een klassement naar ritzeges.

“De valpartij van Steven Kruijswijk was een enorme domper voor ons”, vertelde ploegleider Addy Engels. “We waren met ambities voor het klassement naar de Vuelta gekomen dan is het wel even slikken als je kopman wegvalt. Ook het verlies van Enrico Battaglin, die net als Steven in vijfde rit viel deed flink pijn.” Ploegleider Jan Boven vult aan. “Na het verlies van Steven zijn we direct bij elkaar gaan zitten en hebben we de strategie opnieuw bepaalt. Het was voor de renners even wennen aan de nieuwe rollen maar ze hebben dat goed opgepakt en ingevuld. Wij als ploegleiding zijn heel tevreden met de behaalde resultaten. Als je een rit wint en een top tien in het klassement rijdt en bovendien zo aanvallend en attractief koerst dan mag je tevreden zijn.”  

Gesink heeft veel geleerd

In de tweede en derde week van de Vuelta reed Lotto-Jumbo een aanvallende koers met Robert Gesink in de spits als rittenkaper. De nieuwe rol van Gesink pakte goed uit met een paar ereplaatsen en een ritzege. “Zo wilde ik eigenlijk ook in de Tour gaan koersen maar het seizoen liep anders,” vertelde Robert Gesink. “Misschien is het wel iets voor in de toekomst. Het spel om in de beslissende ontsnapping te geraken, de juiste dag en moment te kiezen is lastig. Ik heb veel gehad aan deze Vuelta. Veel geleerd voor de toekomst en weet waar ik op kan verbeteren. Ik ben content met de prestaties.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl