Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marianne Vos niet op NK Tijdrijden

Donderdag 13 juni 2013

NK Tijdrijden - Marianne Vos neemt op woensdag 19 juni niet deel aan het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Winsum. De nationaal kampioene tijdrijden van 2010 en 2011 moest vorig jaar afzeggen voor de titelstrijd als gevolg van een sleutelbeenbreuk, nu vindt de olympisch kampioene op de weg de wedstrijd niet in haar programma passen.

Ploegleider Koos Moerenhout van Rabobank-Liv/Giant vindt het een logische keuze om niet naar Winsum af te reizen volgende week. ,,Marianne combineert dit jaar het wielrennen op de weg met het mountainbiken en daarbij moeten we een nieuwe balans zien te vinden tussen rust en inspanning. Het NK tijdrijden vraagt een specifieke voorbereiding op weer een ander soort fiets en dat lijkt ons nu even niet verstandig. We gaan met de ploeg op trainingskamp in Limburg komend weekeinde en willen Marianne daar klaarstomen voor het NK op de weg op zaterdag 22 juni in Kerkrade.’’

Met vertrouwen naar Kerkrade

Marianne Vos won vorige week in Spanje de eendagswedstrijd Durango-Durango en de openingsetappe van de Emakumeen Bira. In het eindklassement van de Baskische ronde werd ze vijfde, bovendien won ze de jongerentrui. "Een solide prestatie" concludeert ploegleider Koos Moerenhout. "Alleen verwachten mensen van Marianne altijd weer nets iets meer. Als ze niet wint, krijg ik de vraag of ze ziek is. Ik denk eerder dat het de weerslag is geweest van het inpassen van het MTB'en in haar programma. Als gevolg daarvan had ze net niet het superniveau van andere momenten. We zagen dat eerder ook in de Trofeo Alfredo Binda. Maar ook Marianne is geen machine, gelukkig wint ze niet op de automatische piloot. Met ons trainingskamp en haar eigen training - gecombineerd met toch ook wat rust - verwacht ik dat ze er staat op het Nederlands Kampioenschap. Vorig jaar in de Ladies Tour moest ze het zo nu en dan ook uit haar tenen halen, maar vlak daarna was ze op het WK gewoon weer oppermachtig. Ik verwacht dat ze in Limburg alweer de eerste signalen krijgt dat die supervorm er weer aan zit te komen."

Foto: © Sportfoto Vos op weg naar haar tijdrittitel in Veendam 2011Eerder...

NK Tijdrijden Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl