Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour: vijfde rit voor Latham

Zaterdag 01 oktober 2016

Elite men - De vijfde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Christopher Latham. De Brit wees Cees Bol terug, die wel de leiderstrui overnam dankzij de boniseconden die horen bij zijn tweede plek. Derde werd de Australiër Jason Lowndes.

De sprint werd ontsierd door een valpartij, waarbij Kristoffer Halvorsen - winnaar in Gendringen en Zutphen - kansloos raakte. Hetzelfde gold voor Nederlands beloftenkampioen Fabio Jakobsen. De aanval van de dag kwam op naam van Jan Maas (Rabo Dev Team) en Neilson Powless (USA), zij vergaarden maximaal bijna vijf minuten voorsprong, maar werden in de laatste slotomloop van zeven kilometer tot de orde geroepen. "Eindelijk is het raak. Ik was in Gendringen al dichtbij met een tweede plaats, maar nu bestond er geen twijfel over: ik won met ruime marge. We hebben als team hard gewerkt om de voorbereiding van de sprint op de rit te krijgen en daar gisteravond nog eens een goed gesprek over gehad. Het zal geholpen hebben, want vandaag werd ik perfect afgezet en kon ik het nog afmaken ook. Daarmee is de ronde geslaagd. In Zuid-Limburg heb ik zondag minder te zoeken, maar ik ga daar mijn ploeggenoten bij staan. En dan op naar het WK. Dit was een mooie generale daarvoor vandaag."

Bol blij met trui

Cees Bol werd op waarde geklopt. "Ik kan rap aankomen, maar in massasprints lukt het niet altijd om me in de strijd voor de winst te mengen. Hier slaagde ik erin  te doen wat de afgelopen dagen niet lukte en ik wist er bovendien kostbare seconden mee te veroveren. Het is mooi dat we de boel konden omdraaien en nu de trui in handen hebben. Tot nog toe is het voorin het klassement echter een secondenstrijd geweest, dus we zullen in de slotrit door Limburg meer dan één tegenstander in de gaten moeten houden. Vanavond nog maar eens goed de route en de tactiek doornemen, ik zou graag de derde Bol worden die de ronde wint" aldus de renner van het Rabo Dev Team, die geen duidelijke familieband heeft met de winnaar van 2015: Jetse Bol.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl