Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

‘Eervol om voor Marcel te rijden’

Dinsdag 18 juni 2013

Elite men - Door het vroege uitvallen van Marcel Kittel in de Tour van 2012,  mocht Tom Veelers vorig jaar plots een aantal keer voor zijn eigen kansen gaan in de sprint. En dat leverde de renner van Argos-Shimano diverse mooie ereplaatsen op. Toch hoopt Veelers dat het dit jaar anders gaat.

“Die ereplaatsen waren leuk. Echter had ik het liever anders gezien. We kwamen daar om Marcel aan een etappezege te helpen. Maar helaas mocht het niet zo zijn”, aldus de sprintaantrekker van de Duitser. Dit jaar zijn Kittel en Veelers er opnieuw bij.

“Het gaat heel speciaal worden. Het is de honderdste Tour  die begint met een reguliere etappe. Dus willen wij een keer het geel pakken, dan denk ik dat het in etappe één al moet gebeuren. In totaal verwacht ik dat Kittel zo’n zes kansen krijgt om mee te sprinten. Aan mij is het dan de taak om hem op 200-meter van de finish af te zetten. En dit doe ik graag. Want ik vind het een eer om voor Marcel te rijden. Tijdens de wat moeilijkere etappes kan ik wellicht John Degenkolb helpen. Maar mijn hoofdtaak is het helpen van Marcel”, vervolgt Veelers, die vorig jaar net als Kittel Parijs niet haalde.

“Het zou mooi zijn als ik dit jaar Parijs wel haal. Maar dat is niet het hoofddoel. Ik ben namelijk tevreden als Marcel een etappe wint. Overigens vind ik het parcours dit jaar heel mooi. De vlakke etappes worden afgewisseld met zware etappes. Alleen vanaf etappe 16 tot en met 20 is het anders. Ik denk dat in die dagen het klassement op z’n kop wordt gezet.”

Voordat Tom Veelers afreist naar Corsica voor de start van de Tour de France, rijdt hij zondag eerst nog het NK in Kerkrade. “Ik moet nog een paar procentjes verbeteren. Tijdens het NK hoop ik vooral dat ik mijn ploeggenoten kan helpen. Voor mij is het parcours namelijk te lastig.”

Foto (c) Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl