Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zeven clubteams in Olympia's Tour

Vrijdag 09 december 2016

Elite men - Olympia's Tour heeft opnieuw een aantal teams vast gelegd voor de komende editie van de internationale wielerwedstrijd voor beloften (-23). De oudste rittenkoers van Nederland geeft in 2017 startgelegenheid aan zeven clubploegen, dat zijn er twee meer in vergelijking met afgelopen jaar. In totaal liggen daarmee veertien ploegen vast voor de wedstrijd die verreden wordt van 5 toten met 10 september.

De vijf clubteams die afgelopen jaar mee deden, keren terug naar de ronde: TWC Het Snelle Wiel, Sensa Kanjers voor Kanjers, Wielerploeg Groot-Amsterdam, WV De Jonge Renner en Westland Wil Vooruit. Daar worden komend jaar de NWV Groningen en WV De IJsselstreek aan toe gevoegd. Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij de Nederlandse inbreng aan Olympia's Tour nu ingevuld te hebben. Hij is van mening dat de clubs een toegevoegde waarde hebben voor zijn wedstrijd. "De clubs zijn belangrijk voor het Nederlandse wielrennen, maar de clubploegen van 2016 hebben mij ook wel degelijk positief verrast. Het niveau van deze teams was dusdanig hoog dat zij zich moeiteloos staande konden houden in onze ronde. We willen met de uitbreiding van het aantal teams ook een kans geven aan Nederlandse clubploegen, die willen investeren in het Nederlandse wielrennen.”

Eerder werden al de continentale formaties Destil-Piels, SEG Racing Academy ,Metec-TKH, Baby-Dump,Delta Cycling Team en Monkey Town CT en het landelijke sponsorteam Vlasman Cycling Team gecontracteerd. De komende periode wordt het deelnemersveld aangevuld met enkele buitenlandse sponsorteams en landenselecties, waardoor de Nederlandse beloftentop het op eigen terrein kan opnemen tegen de beste renners van de wereld in hun leeftijdsklasse.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl