Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Clement en Oomen imponeren in tijdrit Dauphiné

Woensdag 07 juni 2017

Elite men - Richie Porte heeft de vierde rit van het Criterium du Dauphiné gewonnen. De renner van BMC toonde zich de sterkste in een individuele tijdrit.

Stef Clement legde beslag op en vierde plaats: de renner van Team LottoNL-Jumbo gaf 28 tellen toe op de winnaar. De Brabander moest behalve Porte ook Tony Martin en Alejandro Valverde voor laten gaan, maar bleef wel Alberto Contador en Chris Froome voor.

“In de eerste tijdrit in de Giro had ik al het gevoel dat het er nog wel inzat”, zei Clement. “Maar daar hadden we andere prioriteiten. Vandaag hoefde ik voor niets of niemand te remmen. Ik hoef niemand meer te bewijzen dat ik een goede tijdrit heb, maar als je er alles voor doet is het wel heel mooi dat het er dan ook uiteindelijk uitkomt.” 

Door zijn goede tijdrit heeft Clement zich ook in de top van het algemeen klassement genesteld. “Ik ken mijn sterke en zwakke kanten, maar ik ga het natuurlijk niet zomaar laten lopen”, zei Clement. “We gaan met de ploeg een plan maken en het van dag tot dag bekijken. Dan zien we op zondag wel waar dat toe leidt.” 

Sam Oomen van Sunweb wist een twaalfde plek te realiseren in de rit tegen de klok. Hij kreeg de leiding in het jongerenklassement.

 Foto: © ASO/BroadwayEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl