Ensing wint slotrit, Van Vleuten eindwinnares (+video)

Zondag 03 september 2017

Women - Annemiek van Vleuten heeft de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Orica-Scott zag haar eindzege in de slotrit van Sittard naar Sittard niet meer in gevaar komen.

De dagzege ging naar Janneke Ensing. Zij reed in de finale weg bij Kasia Niewiadoma en Lucinda Brand.

Het was voor Van Vleuten haar eerste eindoverwinning in deze ronde, maar dat deed ze overtuigend, want ze droeg de oranje leiderstrui vanaf de openingstijdrit in Wageningen en hield deze zes dagen vast. 

Heel blij

"Toen ik het rittenschema van de ronde zag wist ik dat dit dé perfecte voorbereiding op het WK in Bergen zou zijn. Kort na mijn hoogtestage bood deze wedstrijd de gelegenheid om me goed te testen. Maar los van het WK ben ik heel blij met deze overwinning. Deze Nederlandse WorldTour-wedstrijd wilde ik graag op mijn naam brengen. Het rittenschema was zeker een verbetering in vergelijking met vorige jaren en bood kansen voor iedereen. De sprinters, de tijdrijders en de klimmers kwamen allemaal aan hun trekken. De zaterdagetappe was cruciaal, want toen wist ik op de meeste concurrenten een kloof te slaan en toen moest ik vooral Anna van der Breggen in het oog houden." 

Koploopsters

Elf koploopsters mochten van klassementsleidster Annemiek van Vleuten op avontuur: Christine Majerus (Boels-Dolmans), Amy Cure (Wiggle-High 5), Jeanne Korevaar (WM3), Lucinda Brand, Rozanne Slik (Sunweb), Alexis Ryan (Canyon-Sram), Natalie van Gogh (Parkhotel-Destil), Chloe Hosking (Ale Cipollini), Marta Tagliaferro (Cylance), Winanda Spoor (Lensworld-Zannata) en Roxane Knetemann (FDJ). Uiteindelijk moesten Korevaar, van Gogh en Hosking de anderen laten gaan.Ensing en Niewiadoma reden naar deze groep toe, nadat Van der Breggen tevergeefs probeerde Van Vleuten af te schudden.  Niewiadoma reed in de finale uit deze groep weg op de Snijdersberg en ging daarmee op zoek naar een mooi afscheidscadeau voor haar WM3-formatie. Maar Janneke Ensing en Lucinda Brand kwamen op vier kilometer aansluiten, waarna Ensing het alleen probeerde. 

Ensing 'Op zoek naar deze zege'

"Dit is de grote zege waar ik naar op zoek was. Ik heb dit jaar veel top 10-klasseringen behaald in de wereldbeker, waar ik trots op ben, maar het gaat ook om zeges boeken. En die is er nu. In het klassement heb ik wat tijd verspeeld de afgelopen dagen, dat was jammer, maar het gaf me nu de ruimte om voor de zege te gaan. Ik voelde me heel goed vandaag en heb er heel diep voor moeten gaan, maar dat was het allemaal waard."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl