Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen is derde in Tour of Britain

Vrijdag 08 september 2017

Elite men - Dylan Groenewegen is derde geworden in de zesde etappe van de Tour of Britain. De zege ging opnieuw naar Caleb Ewan.

Groenewegens ploeggenoot Lars Boom blijft leider. Klassementsleider Boom was na afloop blij dat de zesde rit voorspoedig is verlopen. “Onze jongens hebben vandaag goed werk afgeleverd”, zei hij. “We hebben de koers zonder problemen gecontroleerd. Ik kon me vandaag goed sparen en dat is belangrijk met het oog op de rit van morgen.”

Het slechte weer zorgde voor een hectische finale. “Ik had het geluk dat Gijs Van Hoecke me nog kon helpen in de slotkilometers, maar het was lastig om voorin te blijven”, beschrijft Groenewegen de aanloop naar de sprint. “Het was bovendien glad in de laatste bocht, waardoor Caleb Ewan en Fernando Gaviria wat ruimte namen. Ik sprintte voor wat ik waard was, maar de plekken één en twee waren toen al vergeven helaas.”

Morgen staat een belangrijke rit op het programma voor de klassementsrenners. Boom kijkt met vertrouwen vooruit. “We hebben een sterke ploeg. Dat hebben we vandaag opnieuw laten zien. Bovendien hebben we ook nog Victor Campenaerts vooraan staan in het klassement. Het gaat echter lastig worden morgen om de trui te verdedigen. Ik verwacht veel aanvallen.” 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl