Kijk ook eens op

Volg onsBaby-Dump CT verder onder nieuwe naam

Donderdag 09 november 2017

Elite men - Het Baby-Dump Cycling Team gaat volgend jaar verder onder een nieuwe naam. Baby-Dump zal dan niet meer op de shirts, het wagenpark en alle andere uitingen van het team prijken.

Dit is een gevolg van de overname van dit bedrijf door Babypark. Teammanager Piet Rooijakkers benadrukt dat het continentale team in 2018 de weg op kan, de begroting en de selectie zijn rond. "Het lopende contract zal worden uitgediend, de naam Baby-Dump verdwijnt echter in 2018 al van het shirt. We bekijken nu hoe het er allemaal uit gaat zien qua looks." In een nadere toelichting zegt de Brabantse oud-prof dat het vooral een logistieke uitdaging gaat worden. "We moeten kijken hoe we verder gaan. Misschien dat de kleur groen blijft om ons motto van de green machine te handhaven. Een nieuwe hoofdsponsor hebben we uiteraard nog niet, maar we hebben gelukkig een aantal trouwe co-sponsoren die we een mooie plek op het shirt kunnen geven. Maar het belangrijkst vind ik dat we de afspraken richting onze renners kunnen nakomen. We hebben een mooi seizoen achter de rug en hopelijk kunnen we een nieuwe partij interesseren. Of misschien is het ook wel zo modern om niet perse onder de naam van een hoofdsponsor de weg op te gaan. Maar dat is voor later."

De ploeg verlengde al de contracten met Patrick van der Duin, Abe Celi, Marco Doets, René Hooghiemster en Rick Ottema. Ook stagiair Daan van Sintmaartensdijk blijft. Als nieuwkomers werden Jaap de Jong en Jasper Schouten gepresenteerd. De ploeg zag onder anderen Robbert de Greef, Justin Timmermans en Arvid de Kleijn vertrekken.

De naam Baby-Dump is al sinds 1981 een begrip in de wielersport, ook door de sponsoring van leiderstruien en klassementen. De naam blijft vooralsnog wel gehandhaafd bij TWC De Kempen.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl