Kijk ook eens op

Volg ons



Eenkhoorn blij met vervroegd debuut LottoNL-Jumbo

Maandag 12 februari 2018

Elite men - Pascal Eenkhoorn zal niet zoals eerder aangegeven pas in de Settimana Coppi e Bartali maar deze week al in de Ruta del Sol zijn debuut maken voor LottoNL-Jumbo.

Hij rijdt drie dagen mee in de Spaanse etappekoers, waarna hij doorreist naar de Abu Dhabi Tour. Eenkhoorn zegt blij te zijn dat zijn debuut naar voren is gehaald. Hij stond de afgelopen weken aan de kant als gevolg van een disciplinaire schorsing. "Het is nu zaak om te laten zien dat ik een betrouwbare ploeggenoot ben aan de renners van de ploeg en aan het kader van het team. Dat is nu misschien nog wel belangrijker dan dat ik laat zien dat ik een goede renner ben. Al ben ik daar natuurlijk voor gecontracteerd. Ik ga mijn best doen me in te spannen voor de ploeg."

Voor Eenkhoorn stond de Ruta del Sol al enkele weken op de planning. De Abu Dhabi Tour kwam daar bij. "Door het wegvallen van Daan Olivier (die viel in de Tour Down Under, red) had de ploeg daar een renner nodig. Omdat het reistechnisch niet zo handig was als ik de Ruta del Sol helemaal uit zou rijden, rijd ik daarom maar drie dagen mee in Spanje. Zodat ik goed voorbereid aan de start sta in mijn eerste WorldTour-wedstrijd in Abu Dhabi."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl