Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Red Bull Kop over Kop weer in Roden

Vrijdag 02 maart 2018

EK Alkmaar - Na de succesvolle editie van 2017 start en finisht de tactische wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop dit jaar wederom in Roden (Drenthe) en wordt verreden op zondag 7 oktober 2018.

Er kunnen maximaal 250 teams meedoen aan de ploegentijdrit, waarbij één renner start en vijf renners finishen. De inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend. 

Red Bull Kop over Kop is een andere ploegentijdrit dan doorgaans verreden wordt. Een team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf, maar met één renner. Iedere 20 km haakt er een ploeggenoot aan en kan het team nog beter kop over kop fietsen. Alle renners rijden dus een verschillende afstand. 

De wedstrijd wordt weer op een volledig afgesloten parcours gereden. Het exacte parcours wordt op een later moment bekendgemaakt. 

De vijf rollen voor een perfect Kop over Kop team

Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Ieder team bepaalt vooraf wie welke afstand fietst. De ideale ploeg heeft vijf verschillende type renners, met vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol.

1.   De Kopman - Fietst de volledige rit: 100 km.

2.   De Stoemper - Werkt zich een slag in de rondte en pakt 80 km.

3.   De Klimmer - Trekt de ploeg over de helft en fietst 60 km.

4.   De Meesterknecht - Brengt nieuwe energie en bevoorraadt de ploeg voor de laatste 40 km.

5.   De Sprinter - Neemt de ploeg de laatste 20 km op sleeptouw.

Vierde editie Red Bull Kop over Kop

Het is de vierde editie van Red Bull Kop over Kop. De eerste en derde editie werden ook in Roden verreden. Vorig jaar won het team USWV de Domrenner uit Utrecht met een gemiddelde snelheid van maar liefst 45 km/h. 

Het is voor iedere wielrenliefhebber mogelijk om deel te nemen aan deze tijdrit. Teams kunnen zich nu inschrijven op www.redbull.nl/kopoverkop. Er kunnen maximaal 250 teams mee doen.Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl