Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lieuwe Westra derde in proloog Parijs-Nice

Zondag 03 maart 2013

Elite men - Nederlands kampioen tijdrijden Lieuwe Westra kwam een tel te kort voor de zege in de proloog van Parijs-Nice vandaag. De renner van Vacansoleil-DCM werd derde,  Blanco-renner Wilco Kelderman eindigde op de vierde plaats. De winst ging naar Damien Gaudin van Europcar.

Kelderman is wel leider in het jongerenklassement. Sylvain Chavanel eindigde op de tweede plaats. Voormalig nationaal kampioen tijdrijden Stef Clement kwam ten val.

Westra voldaan
Westra kijkt meer dan tevreden terug op de eerste dag van de 'Koers naar de Zon'. “De proloog was heel kort en technisch, dus ik was gestart met het idee om zoveel mogelijk de schade te beperken. Ik heb risico’s genomen en vol doorgetrokken op de stukken waar dat kon. Dit resultaat mag er zijn. Het bewijst dat ik meer dan dik in orde ben. Als je niet goed bent, verlies je vijf of tien seconden. Maar er zat echt power achter. In de Ster van Bessèges en de Ronde van de Algarve ging het ook al goed en die lijn trek ik nu door. Ik denk dat ik op het goede moment in orde ben."

Foto (c): ASO

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl