Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligthart steeds sterker richting Catalonië

Maandag 04 maart 2013

Elite men - Pim Ligthart reed zondag lange tijd op kop in Italiaanse wedstrijd Roma Maxima. De renner van Vacansoleil-DCM begint zich steeds sterker te voelen in aanloop naar de Ronde van Catalonië, zijn eerste hoofddoel dit seizoen. ‘Ik wil me op WorldTour-niveau laten zien.’

Gisteren maakte je deel uit van de groep vluchters in de Roma Maxima. Was dat een vooropgezet plan?
“Ja, in de GP Camaiore en de Strade Bianche hadden we ook al mee moeten zitten in de vroege vlucht, maar dat lukte steeds niet. Dus nu hadden we echt de opdracht gekregen om mee te zitten, anders hadden we het gat dicht moeten rijden.”

En de winnaar, Blel Kadri kwam uit de kopgroep...
“Ook in die andere twee koersen, kwam de kopgroep heel ver, en gister zag je dat het soms lukt. Ik heb geprobeerd bij hem te blijven, maar op de laatste lange klim moest ik passen. Ik heb in eigen tempo doorgereden, het lukte net niet om bij de groep te blijven die om de tweede plaats sprintte. Maar ik heb een goed gevoel aan overgehouden aan dit weekend. Met Grega Bole pakten we een mooie podiumplaats, Juan Antonio Flecha reed knap in de Strade Bianche. Ik denk dat we als ploeg zeer tevreden mogen zijn over dit weekend. En ik heb het idee dat ik zelf steeds sterker word.”

Waar richt je je op de komende weken?
“Op de Ronde van Catalonië. Dat is mijn eerste grote doel van het seizoen. Daar wil ik voor een ritzege gaan. Ik heb laten zien dat ik op WorldTour-niveau in de toptien kan eindigen in etappes, dus die lijn wil ik doortrekken. Catalonië is het startpunt van de periode waarin ik echt goed wil zijn. En dat wil ik dan vasthouden tot de Amstel Gold Race.”

Komend weekend start je in Drenthe. Wil je je daar ook laten zien?
“Absoluut. Hoewel ik nu in opbouw ben richting Catalonië, start ik in vrijwel elke koers om te scoren. Ik denk wel dat Dwars door Drenthe meer iets is voor de pure sprinters als Theo Bos en Barry Markus. De Ronde van Drenthe, op zaterdag, ligt mij beter.”

Foto (c): RCSEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl