Vrouwenploegen klaar voor drie dagen Drenthe

Dinsdag 05 maart 2013

Women - De vier Nederlandse UCI-teams hebben hun opstellingen bekend gemaakt voor de komende drie internationale wedstrijden in Drenthe. Marianne Vos rijdt donderdag alweer de Acht van Dwingeloo na haar MTB-uitstapje op Cyprus. Zaterdag in de Boels WB Ronde van Drenthe is iedereen op oorlogssterkte.

Titelverdedigster Marianne Vos weet zaterdag Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten aan haar zijde en ook Megan Guarnier – de nummer twee van de Omloop Het Nieuwsblad – is van de partij. Verder zijn Lucinda Brand, Roxane Knetemann en Iris Slappendel present. Bij Boels-Dolmans zijn Lizzie Armitstead, Adrie Visser en Martine Bras de speerpunten van een internationaal gezelschap, waarvan ook Jessie Daams, Emma Trott en Romy Kasper deel  uitmaken. Bij Argos-Shimano is men blij weer over Kirsten Wild te beschikken. De drievoudig ritwinnares en eindlaureaat van de Ladies Tour of Qatar weet zaterdag Amy Pieters, Charlotte Becker, Willeke Knol, Kelly Markus en Elke Gebhardt aan haar zijde. Bij Team Futurumshop.nl  is Mascha Pijnenborg de vrouw in vorm, de wegkapitein van de jonge formatie heeft als ploeggenotes Sarah Lena Hofmann, Laura van der Kamp, Anouska Koster, Aurore Verhoeven en Alie Gercama mee.  

Naast de Boels WB worden donderdag de Acht van Dwingeloo en zondag de Novilon Eurocup verreden in Drenthe.

Op de foto onder meer Marianne Vos en Kirsten Wild op de VAM-berg, de kunstmatige beklimming die als één van de scherprechters dient.

Foto (c): SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl