Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hamelink verlengt contract bij Cyclingteam Jo Piels

Vrijdag 09 augustus 2013

Elite men - Jasper Hamelink heeft zijn contract bij Cyclingteam Jo Piels verlengd. De 23-jarige wielrenner uit Raalte heeft voor één jaar bijgetekend. Hamelink liep in 2012 nog stage bij Vacansoleil-DCM, maar zag zijn stageperiode niet beloond worden met een profcontract. Dit jaar won hij één wedstrijd: de Profronde van Surhuisterveen bij de elite/beloften.

In 2012 eindigde Hamelink als negende in het eindklassement van de Olympia’s Tour, werd hij achtste op het EK U23 tijdrijden en 21ste op het WK tijdrijden voor belofte. Daarnaast eindigde hij als elfde in het eindklassement van de Eurometropole Tour, een profkoers alwaar hij voor Vacansoleil-DCM reed. Dit jaar kende Hamelink een nog niet heel succesvol seizoen tot nu toe, maar liet hij met winst in Surhuisterveen, een tweede plaats in de Gouden Pijl en een zesde plaats in Zutphen zien aan de betere hand te zijn.

“Qua uitslagen is het dit jaar nog niet wat ik ervan verwacht had, maar ik draai wel een redelijk seizoen,” zegt Hamelink. “Sinds ik wielrenner ben is het elk jaar eigenlijk beter gegaan, maar dit jaar blijft het een beetje gelijk qua ontwikkeling. Toch zat ik dit jaar vaak mee in een ontsnapping en in de goede waaier.” Hamelink is blij dat hij volgend seizoen nog een kans krijgt bij de Continentale formatie. “Na drie jaar weet de ploegleiding wat ze aan me hebben en weten ze dat ik een meerwaarde ben voor de ploeg. Ik ben blij met het vertrouwen,” geeft hij aan.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl