Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goede grip met de Hutchinson Skeleton MTB-band

Dinsdag 20 november 2018

Products - Hij reist de halve wereld af om wielerwedstrijden op de weg, baan en in het veld op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar onze fotograaf Dick Soepenberg zit zelf ook graag op de fiets. Zijn voorkeur ligt dan buiten de verharde weg, het was dan ook niet meer dan logisch dat Dick voor cyclingonline.nl de Hutchinson Skeleton MTB band ging testen. 

"Als hobbymountainbiker reed ik de laatste tijd regelmatig over de droge Twentse mountainbike tracks in de bossen van Twickel en rond het Wierdense Lageveld. Daar liggen de ideale tracks voor de Skeleton, een band die door Hutchinson ontworpen werd voor races op droge, harde of half harde ondergrond. De droogte na een lange zomer zorgde voor de ideale omstandigheden om deze band te testen en ik ben er eens goed op losgegaan met de MTB. 

Al snel kreeg ik een goed beeld van de Skeleton. Deze nieuwste MTB telg van Hutchinson is een band die lekker loopt. Op de droge singletacks maar ook in het mulle zand werd duidelijk dat de Franse bandmaker goede grip, stabiliteit en snelheid in één band heeft weten samen te voegen. Het is een lichte band die echt soepel rolt off-road, een echte band waarmee je tot diep in het najaar paden en singletracks mee onveilig kan maken. Zeker omdat de Skeleton soepeltjes en veel grip geeft op korte klimmetjes en erg lekker stuurt."

De naam Skeleton ontleent Hutchinson aan de opbouw van de band, de basis vormt een skelet waarop een fors wervelvormig profiel is opgebouwd. Dit grovere profiel zit hoofdzakelijk aan de zijkant van het loopvlak met als gevolg dat de band een perfecte grip heeft in de bochten. De Skeleton is zowel met binnenbanden als tubeless ready te gebruiken en verkrijgbaar in 27,5 inch. Dick koos voor de 29' band met 'ouderwetse' aanpak, een gewoon binnenbandje. "Het wil wel eens een strijd zijn een MTB-band te monteren, maar de Skeleton glijdt moeiteloos op de velg. Dat is erg prettig, mocht je onderweg lek rijden, dan is een binnenbandje makkelijk te verwisselen." 

De eindconclusie van onze fotograaf/tester? "Een hele dikke voldoende. Het verwondert mij niets dat de band door de renners in de wereldbeker gebruikt wordt en ik denk dat ook de fanatieke wielertoerist, die zich soms Nino Schurter of Mathieu van der Poel voelt, veel plezier en rijcomfort van de Hutchinson Skeleton zal ondervinden."

Meer informatie? 

 

Dick Soepenberg: www.sportfoto.nl 

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl