Van den Bos langer bij Boels-Dolmans

Donderdag 22 november 2018

Women -

Jip van den Bos rijdt ook in 2019 bij Boels-Dolmans. De Noord-Hollandse brak dit jaar haar bekken bij een valpartij in de OVO Energy Women’s Tour in juni.
 
“Het was toen al meteen duidelijk dat dat het einde van mijn seizoen betekende,” vertelt Van den Bos. “Ik heb toen samen met de artsen en Danny besloten om niet zo snel mogelijk weer te beginnen met opbouwen, maar echt de tijd te nemen om alles te laten helen en me op het seizoen 2019 te richten.”
 
Het vroegtijdig afbreken van haar seizoen was lastig voor de enthousiaste Van den Bos, die daardoor bewust een stapje terug deed uit het wielerwereldje en van sociale media.
 
“Ik heb me een beetje afgesloten voor het fietsen en heb niet alles strikt gevolgd, al keek ik de uitslagen natuurlijk wel altijd even terug,” vertelt ze. “Ik ben veel gaan kijken bij de skeelerwedstrijden van m’n zusje en vanwege de zomervakantie kwamen ook veel vrienden langs, of ze namen mij ergens mee naartoe. Op die manier werd ik gelukkig goed afgeleid van wat ik allemaal miste in de wielerwereld.”
 
Terugkijkend op 2018 ziet Van den Bos toch enkele hoogtepunten. Zo werd ze tweede in de 7-Dorpenomloop Aalburg, een UCI1.2-wedstrijd, en was ze bepalend bij de vorming van de kopgroep in de Volta Limburg Classic, waarin ze eveneens naar de tweede plek sprintte.
 
“Ik ben twee keer tweede geworden en an sich is dat niet iets waar ik blij van word, maar het geeft me wel vertrouwen dat ik goed genoeg ben om ook te kunnen winnen.”
 
Van den Bos kwam aan het eind van 2018 nog één keer in actie in de Tour de Okinawa, een eendaagse Japanse wedstrijd. Het waren haar eerste koerskilometers en ze liet zien er direct weer te staan, door naar een podiumplek te sprinten.
 
“Het gaf me weer een doel om naartoe te trainen, dat was heel motiverend,” zegt Van den Bos. “En ik merk ook dat ik, door de koers nu weer geproefd te hebben, ook veel enthousiaster weer de winter in ga. Ik kijk echt uit naar komend seizoen.”
 
Daarin zal Van den Bos dus opnieuw in het tenue van Boels-Dolmans Cycling Team uitkomen.
 
“Mijn ambitie is om er in de finale vaker bij te zitten, om mijn ploeggenoten tot het eind te kunnen ondersteunen - maar ook om het spel tot het einde mee te spelen.”

foto (c) Sportfoto Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl