Kijk ook eens op

Volg onsRoompot-Charles: minder aanvallen, meer resultaat

Donderdag 29 november 2018

Elite men - In vakantiepark De Banjaard in Kamperland is vandaag de formatie van Roompot-Charles gepresenteerd.

De aanloop was niet ideaal, met twee ploegen op zoek naar extra budget en het afhaken van Wout van Aert. "Maar toch was het gevoel met elkaar goed en zo zijn we er verder uitgekomen" zei manager Michael Zijlaard na afloop.

Toch zal de tactiek van Roompot niet één op één overgenomen worden, zei ploegleider Michael Boogerd in Zeeland. "We zullen meer voor de resultaten gaan, vooral in de kleinere koersen liggen kansen voor ons." Renners als de gebleven Pieter Weening en nieuwkomers Lars Boom, Maurits Lammertink en Boy van Poppel moeten de ploeg een kwaliteitsimpuls geven. "Het is richting 2020 - en dus voor de toekomst van de ploeg - belangrijk om punten te scoren, hoog te eindigen in de UCI-ranglijsten. Bij de top 3 bij voorkeur. Dat geeft kansen op een mooi programma in 2020, misschien wel op een grote ronde.'

De ploeg heeft tot nog toe de aanvang van het seizoen op papier. "Mallorca Challenge, Ronde van Oman en de Ruta del Sol zijn onze eerste wedstrijden" aldus Erik Breukink, die hoopt dat Flanders Classics de ploeg net zo en ASO de formatie beter gezind is met het toewijzen van wildcards. De ploeg rijdt niet in de Cadel Evans Road Race, waar men vorig jaar aan het seizoen begon.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl