Van der Breggen: 'Komend seizoen alleen genieten;

Vrijdag 07 december 2018

Women - Anna van der Breggen had vorig jaar richting het WK last van de druk die op haar schouders rustte, maar die is met de regenboogtrui  aan helemaal weg gevallen. "Ik wil komend seizoen alleen genieten."

Met het winnen van de Ronde van Vlaanderen en het WK op de weg heeft Van der Breggen in 2018 haar laatste droomdoelen gerealiseerd. "Er is niet nog een grote zege waar ik naar verlang. Het geeft eigenlijk wel een lekker gevoel om zo een seizoen in te gaan. Ik wil genieten van het rijden in deze trui en natuurlijk aan het einde van het jaar een mooie foto aan de muur van een bijzondere zege die ik boek in dit regenboogtricot."

De doelen waar ze naar uitkijkt zijn de voorjaarsklassiekers en het WK in Yorkshire, waar ze haar titel wil gaan verdedigen. "Het programma staat nog niet helemaal, maar dat zijn wel de wedstrijden waar ik naar uitkijk. Het kan zijn dat de Giro Rosa nog in dat programma komt, maar zeker weten doe ik dat niet. Ik wil mijn kansen pakken waar die zich voordoen. De ploeg is in de breedte sterker geworden, dat is voor de ploegleider maar ook voor ons prettig. Met de komst van resnters als Jolien D'hoore en Katie Hall kunnen we extra kaarten uitspelen in grote wedstrijden."

Haar titel verdedigen is dan wel een groot doel die ze al duidelijk voor ogen heeft. "Het is geen parcours als in Innsbruck waar maar een selectieve groep rensters kon winnen. Dat betekent dat we een spannend kampioenschap gaan hebben, met veel favorieten voor de titel. Maar dit parcours sluit mij niet bij voorbaat uit, die geeft mij ook kansen. Ik wil dan weer in mijn besten doen aan de start staan."

En de druk, ze heeft er mee om leren gaan. "Het was vorig jaar wel eens vervelend dat werkelijk iedereen over dat WK begon en vroeg of ik er klaar voor was. Ik voelde me de laatste weken nooit helemaal ontspannen als ik ergens kwam, omdat mensen er telkens over begonnen. Natuurlijk ben je blij dat de media meer aandacht besteedt aan vrouwenwielrennen, maar die focus op mijn grote kans én de verhalen over de concurrentie binnen de ploeg zorgden er wel voor dat de druk heel hoog was. Ik was blij dat ik daar vanaf was en dan ook nog op de meest positieve manier: door de wereldtitel te behalen."

Van der Breggen gaat ook mountainbiken in 2019. "Daar waar het in mijn programma past. Het is me goed bevallen om de combinatie op te zoeken."

Van der Breggen komt niet op een witte fiets maar op een zwarte fiets uit met daarop de regenboogkleuren.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl