Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom en Ten Dam in Egmond-Pier-Egmond

Dinsdag 18 december 2018

Offroad - Europees kampioen strandrace Lars Boom rijdt op zaterdag 12 januari  van AGU Egmond-Pier-Egmond.  De Belg Timothy Dupont en de Noord-Hollandse routinier Laurens ten Dam komen hem een dag voor het NK Veldrijden uitdagen.

Het technische parcours in Egmond is volgens de organisatie op het lijf geschreven van de oud wereldkampioen veldrijden. Er wordt al uitgekeken naar de technische gedeeltes in Velsen, Wijk aan Zee en Castricum.

Timothy Dupont kan de wedstrijd beslist meer kleur geven. De wegrenner van Wanty - Groupe Gobert heeft de afgelopen jaren het strand ontdekt én kan zeer goed uit de voeten op het zand.  In 2016 klopte hij op de Boulevard van Egmond aan Zee de plaatselijke favoriet Bram Imming.  

Voor de in Alkmaar woonachtige Laurens ten Dam is AGU Egmond-Pier-Egmond bijna een thuiswedstrijd, waar hij enorm van geniet. In 2000 stond hij al aan de start met een hele oude mountainbike. “Ik ben wielrenner geworden om wedstrijden te rijden en een nummer op je rug is cool. Ik haal me zo de adrenaline van de start van Egmond voor de geest. Als je daar in de vroegte en in de kou staat, denk je 'waar doe ik het nu weer voor', maar na afloop heb je altijd zo’n lekker gevoel. Daar doe je het voor. Ook is het wel goed om iets te doen waar ik niet echt van nature goed in ben. Iets uit mijn comfortzone zeg maar.” Over zijn kansen is hij duidelijk “Ik ga mijn huid zo duur mogelijk verkopen.”

Maar AGU Egmond-Pier-Egmond kan ook door een oersterke strandspecialist worden gewonnen zoals Egmonder Bram Imming, die al meerdere keren op het podium stond. Of de winnaar van vorig jaar, stylist Jasper Ockeloen, die het publiek in Castricum weer versteld zal laten staan van zijn springkunsten over de strobalen. Sportjournalist Thijs Zonneveld begint zijn wielerjaar ook in Egmond, net als Robbert de Nijs, Richard Jansen, de winnaar van 2015, en Jordy Buskemolen, de winnaar van 2017.

Lars Boom over zijn Europese strandtitel:Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl