Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronan van Zandbeek winnaar RegioBeachraces Goeree-Overflakkee

Zaterdag 09 februari 2019

Offroad - Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) heeft het Strandcriterium van ’t Gorsje op zijn naam geschreven. De Brabander verraste vanuit een kansloos ogende positie zijn ploeggenoot Bas Nieuwkoop en de Franse nationale strandkampioen Daeninck Benoit in de laatste ronde, liet hen de hielen zien en was vervolgens voor goed vertrokken. Bas Nieuwkoop moest het in de sprint om de tweede plaats afleggen tegen de Fransman. Ronan van Zandbeek werd na vier wedstrijden tevens winnaar van het eindklassement van de RegioBeachraces van Goeree-Overflakkee.

Dan Rolandus

"We wilden die Fransman onder druk zetten. Ik zat in de voorlaatste ronde hoog tegen de duinen aan, terwijl Bas Nieuwkoop met Benoit aan de andere kant van het strand reden. Die Fransman had al een gat dicht gereden op Bas. We wilden de overwinning in de ploeg houden, dus was het zaak om druk op hem te houden. Ik ben gewoon blijven rijden en zag dat ik een gaatje had geslagen’, aldus Ronan van Zandbeek. De inwoner van het Brabantse Schijndel had vooraf nergens op gerekend. ‘Ik zit in een verbouwing, ben met de nieuwe wegploeg bezig, dus de benen voelden niet echt lekker. Bovendien was het met die harde storm niet normaal meer. Afzien, dat was het. Ik wilde me met Renesse een dag later ook niet over de kop jagen."


De laatste editie van de RegioBeachraces werd voor de deur van het Strandpaviljoen ’t Gorsje in Ouddorp verreden onder stormachtige weersomstandigheden. Circa honderd mountainbikers trotseerden de storm (windkracht 7), langs de Noordzeekust, waarbij de fietsen werden gezandstraald. De vloedlijn werd door het stuwende water overspoeld met zeeschuim waardoor het strand steeds smaller werd zodat de strandcoureurs het hoger op moesten zoeken op het steeds zwaarder wordende, mulle zand. Bas Nieuwkoop en Daeninck Benoit hadden zich al in de eerste ronde los gemaakt van de grote groep. Ronan van Zandbeek, die te laat in gang schoot, bengelde tussen de koplopers en de grote groep in. Eigenlijk tegen beter weten in. Pas in de zesde ronde liet Van Zandbeek zich achterhalen door de Belg Kenny Geluykens en nationaal duathlonkampioen Yennick Wolthuizen uit Ouddorp. Nieuwkoop en Benoit leken op te gaan voor de overwinning, maar Ronan van Zandbeek, die zich in de voorlaatste ronde weer had losgemaakt van Wolthuizen en Geluykens sloot aan bij het leidende, weifelende duo. ‘Ik probeerde nog weg te komen, maar die Fransman reed het gat dicht en nam vervolgens niet meer over’, baalde de biker uit Roosendaal. ‘Toen Ronan erbij kwam hebben we de druk op Benoit opgevoerd.’ Ronan van Zandbeek reed vervolgens naar de overwinning, waarna Benoit de sprint won om de tweede plaats door Nieuwkoop naar het derde plan te verwijzen.

Kees Spuy (Cyclingteam Flakkee) was oppermachtig bij de B-rijders. De biker uit Stellendam duldde aanvankelijk nog het gezelschap van plaatsgenoot Jan David van Keulen en André van den Nieuwendijk, maar kwam, in gezelschap van Marco van Leeuwen, in de Laatste drie ronden alleen voorop te zitten. ‘Het was vandaag met die harde storm niet normaal, nooit eerder meegemaakt. We kwamen met z’n tweeën te zitten, kon moeilijk wachten op Jan David. Het was afzien, maar de benen voelden prima’, aldus Kees Spuy, die met twee overwinningen ook eindwinnaar werd van het basisklassement.


Uitslag Strandcriterium van ’t Gorsje in Ouddorp: 1. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 2. Daeninck Benoit (Marck, Fr.), 3. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 4. Kenny Geluykens (Wechelderzande, B.), 5. Tom van Loon (Gierle, B.), 6.Raphael Mouton (Warmenhuizen), 7. Yennick Wolthuizen (Ouddorp, Z-H), 8. Ramon Vleugel (Goes), 9. Hans Jurgen Verselder (Ertvelde, B.), 10. Kasper Schotte (Zuidland). Eindklassement RegioBeachraces Goeree-Overflakkee: 1. Ronan van Zandbeek, 2. Bas Nieuwkoop, 3. Kenny Geluykens. Vrouwen: 1. Ines Klok (Rockanje), 2. Patricia van Doorn (Melissant), 3. Marleen Keijzer (Middelharnis). Basisleden: 1. Kees Spuy (Stellendam), 2. Jan David van Keulen (Stellendam), 3. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 4. Marco Snoek (Brielle), 5. Marco Tanis (Ouddorp). Eindklassement RegioBeachraces basisleden: 1. Kees Spuy, 2. Jan David van Keulen (Stellendam), 3. Marco Snoek (Brielle).


 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl