Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vijf wielerkoersen in drie dagen in Drenthe

Woensdag 06 maart 2013

National - In een tijd van overheidsbezuinigingen en teruglopende bedrijfsresultaten houden de organisatoren van de Ronde van Drenthe zich staande met het organiseren van maar liefst vijf internationale wielerevenementen in drie dagen.

Op donderdag staat allereerst de Acht van Dwingeloo voor vrouwen op het programma, op zaterdag zijn de Albert Achterhes Ronde van Drenthe voor mannen en de Boels Rental Wereldbeker voor vrouwen aan de beurt en op zondag wordt afgesloten met Dwars door Drenthe voor mannen en de Novilon EDR Cup voor vrouwen. En dan laten we de twee toertochten nog buiten beschouwing die Femmy en Huub van Issum deze dagen organiseren.  “Ook wij voelen dat het economische tij tegen is. Alle negatieve publiciteit over doping helpt natuurlijk ook niet mee. Maar hier in Drenthe geldt nog altijd het principe ‘Samen de schouders eronder ‘. Er vallen bedrijven weg, maar er komen gelukkig ook nieuwe partners bij. Maar de basis wordt gevormd door zeer trouwe sponsoren. Samen met de steun van de gemeenten in Drenthe en de provincie zorgen zij ervoor dat we opnieuw alle budgetten rond hebben gekregen’’ zegt Femmy van Issum, het gezicht van de wedstrijden.  

Programma opgesplitst

Wel is het programma opgesplitst in drie delen: Hoogeveen heeft alleen zaterdag nog met de wielerkoersen te maken als basis van de Ronde van Drenthe voor mannen en vrouwen. Op donderdag is Dwingeloo de spil van alle activiteiten, op zondag ontvang Coevorden een mannen- en vrouwenkoers. De start van Dwars door Drenthe voor mannen is dan overigens in Emmen. Van Issum : “Op die manier kunnen we alle Drentse gemeenten en de bedrijven door de hele provincie bij de wielerevenementen betrekken. Alleen op die manier krijg je steun voor vijf wedstrijden in onze provincie.’’

Hoge afdrachten

Een bron van irritatie vindt Van Issum dat de nationale wielerbond KNWU een aanzienlijk deel van het budget opslokt met hoge afdrachten voor de wedstrijden. “We betalen ook al geld aan de UCI, maar de KNWU wil bijna twee keer zoveel van ons ontvangen per wedstrijd. Elk jaar twee procent meer, het wordt tijd dat men ook eens met de organisatoren gaat mee denken.’’ Het echtpaar Van Issum wil het programma het liefst in stand houden, achter de schermen kijkt de provincie kritisch mee en wordt al langer gespeculeerd over een inkrimping van het wedstrijdprogramma. Maar in 2013 wordt er nog volop gekoerst in Drenthe.

Foto (c): Sportfoto

Een bekend beeld bij de wielerkoersen in Drenthe. Organisatrice Femmy van Issum zorgt altijd voor een huldigingspodium vol met prijzen en mensen.Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl