Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Winnaars Fiets van het Jaar 2019 bekend

Vrijdag 01 maart 2019

Products - De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2019 zijn bekend. Zoals altijd werd dat bij de start van Bike Motion bekend gemaakt.

De titel Fiets van het Jaar ging naar de Cortina Common. In de categorie E-bike van het Jaar 2019 ging de Sparta M8b er met de prijs vandoor. De Speed E-bike van het Jaar 2019 is de Specialized VADO MEN 6.0. De titels in de categorieën Racefiets en MTB van het Jaar gingen naar de Cervélo S3 disc Ultegra en de Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29. De Awards werden uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht door RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck en lid van de Tweede Kamer Rutger Schonis.

De  verkiezing 'Fiets van het Jaar' wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 32ste keer plaats. De verkiezing is er op gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de x-factor van de fiets.

Verkiezing 2019

De Fiets van het Jaar verkiezing is in de afgelopen 32 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste prijzen voor de fietsindustrie in Nederland. Inmiddels worden de Awards uitgereikt in 5 verschillende categorieën die model staan voor het brede en gevarieerde aanbod aan fietsen. Dit jaar zijn in totaal 45 inzendingen beoordeeld waarvan er 15 doorgingen naar de finale. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest.

Juryrapporten winnaars 2019

Fiets van het Jaar: Cortina Common

De Cortina Common is met recht dé (stads) Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voor op de fiets, als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsens rijplezier.  

E-bike van het Jaar: Sparta M8b

De Sparta M8b is een E-bike waarmee je gezien mag worden. Een frisse, elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking. De fiets oogt ‘clean’ doordat de kabels op vernuftige wijze zijn weggewerkt in het stuur. En last but not least; de fiets kent zeer goede rijeigenschappen.

Speed E-bike van het Jaar: Specialized VADO MEN 6.0

De Specialized VADO MEN 6.0 is met recht dé Speed pedelec van het Jaar. De jury roemt de rijeigenschappen: gelijkmatige ondersteuning en stabiel en vertrouwd bij lagere en hogere snelheden. De bediening is eenvoudig en intuïtief. Maar niet alleen de rijeigenschappen zijn goed, er is met succes aandacht besteed aan de sportieve uitstraling en afwerking zoals bijvoorbeeld de cleane cockpit.       

Racefiets van het Jaar: Cervélo S3 disc Ultegra

Cervélo speelt met de S3 in op de huidige trend van aerofietsen. Hij combineert de voordelen van een aerofiets met uitstekende rijeigenschappen. De interne kabelvoering geeft de fiets een zeer cleane en bijdetijdse uitstraling. De schijfremmen maken het hele plaatje af.

MTB van het Jaar: Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29

Deze fully brengt door de BRAIN veertechniek ook in Nederlandse XC omstandigheden heel veel scherp rijplezier. De fiets laat veel slimme oplossingen zien. De al genoemde BRAIN technologie, het geïntegreerde gereedschap, de mogelijkheid tot twee bidons en de rijeigenschappen tillen deze MTB uit boven de rest.

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl