Cordon Ragot wint Drentse 8 (+video's)

Vrijdag 15 maart 2019

Women - Audrey Cordon-Ragot wint de Drentse 8. De Française van Trek-Segafredo reed in de slotfase weg uit een kopgroep van acht.

Amy Pieters (Boels-Dolmans) werd tweede, Marta Bastianelli (Virtu) derde.

De drie kleurden de finale in het gezelschap met Ellen van Dijk (Trek-Segafredo), Alexis Ryan, Lisa Klein (Canyon-Sram), Gracie Elvin (Mitchelton-Scott) en Evy Kuijpers (CCC-Liv). Het duo van Trek viel om beurten aan en de poging van Cordon-Ragon hield stand. "Ik ben heel blij met deze zege. Ik zou hier eigenlijk niet rijden, maar we hebben veel geblesseerden en toen ben ik opgeroepen. Daar heb ik nu geen spijt van. Ik had sowieso met Ellen van Dijk een goede gids vandaag, die me prima door de wedstrijd loodste op het moment dat het selectief werd. Of ik zondag in de Ronde van Drenthe weer een troef wordt, weet ik niet. Onze sprintster Lotta Lepisto is gevallen en dat is anders zeker een troef." 

 

Nummer twee Amy Pieters kon goed leven met de afloop. "Ook wij waren aanvankelijk met twee vooruit toen de kopgroep nog twaalf rensters groot was. Maar Jolien D'hoore viel en daarna zat ik met twee sterke blokken van Trek-Segafredo en Canyon-Sram opgescheept. Dan weet je dat het heel lastig wordt. Voor mij was deze wedstrijd vooral belangrijk om even weer ritme te krijgen. Twee weken geleden won ik met Kirsten Wild goud op de koppelkoers op het WK Baan en ik hoop natuurlijk zondag in de Ronde van Drenthe weer goed voor de dag te komen. Of ik weer ga winnen weet ik niet, maar we zijn ook dan met een sterke ploeg met meerdere troeven."

Cordon-Ragot werd de eerste leidster in de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Er wist geen clubrenster finishplaats Dwingeloo te bereiken, zodat deze trui nog niet uitgereikt werd. 

Er bereikten 36 rensters de finish in Dwingeloo, vanaf plek negen werd gesprint voordat de laatste twee omlopen werden aangevangen.

 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl