Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK wielrennen voor bedrijven: feest in Montferland

Maandag 15 april 2019

EK Alkmaar - Het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor bedrijven heeft ook de individuele inschrijving geopend. Inmiddels schreven meer dan 750 mountainbikers in voor de MTB Marathon en enkele tientallen bedrijfsteams voor het NK op 16 en 23 juni.

Inschrijvingen komen vooral uit de hoek van de sportieve toerfietsers en dat past precies in de opzet van het evenement: twee gezellige en ontspannen wielerdagen. Met name de Cyclo op de weg is daarbij een uniek onderdeel: in kleine pelotonnetjes kan iedere deelnemer op een heuvelachtig en volledig afgesloten parkoers, heel laagdrempelig aan een wedstrijd meedoen. 

Bedrijfsteams worden tijdens en eventueel ook voorafgaand aan het evenement aangemoedigd door bekende ex-profs. Steven Rooks, Gert Jakobs en Maarten Ducrot zijn de eerste coaches die door de organisatie zijn vastgelegd. Zij zullen ook aanwezig zijn bij het Wielercafé op 16 juni. Verder verwacht de organisatie aanwezigheid van onder meer Thijs Zonneveld, Maarten Tjallingii en Léon van Bon. 

Bedrijven kunnen tijdens het NK de onderlinge band versterken door het delen van een unieke belevenis en nieuwe contacten opdoen. Het Finish Festival terrein met ook bike expo van Specialized en de side events, waaronder Wielercafé met tal van bekende namen zijn daarop ingericht. Ook zal er kennis gedeeld worden over fietsen als vorm van duurzame mobiliteit en de effecten van fietsen op duurzame inzetbaarheid.

Bedrijfsteams van 3-5 deelnemers kunnen zich aanmelden voor het NK via www.nkwielrennenbedrijven.nl. Het is mogelijk om voor een of beide dagen in te schrijven.

Aan de wedstrijden voor het NK kan ook op individuele basis worden deelgenomen. Inschrijven gaat dan via www.montferlandcyclo.nl (weg) of www.wielerfestivalmontferland.nl (mountainbike).

Het NK wielrennen voor bedrijven wordt officieel erkend door de KNWU, ondersteund door de gemeente Montferland en is door de provincie Gelderland op de Gelderse sport evenementen kalender geplaatst. Founding Partners van het NK zijn tot dusverre ook HAN Sport en Bewegen, SamenOm en Specialized.

Foto: © Leon van BonEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl