Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mathiesen wint tijdrit Omloop Borsele

Vrijdag 26 april 2019

Women - De Deense Pernille Mathiesen heeft afgelopen vrijdag in ’s-Heerenhoek de individuele tijdrit van de 36e editie van de EPZ Omloop van Borsele voor elite-vrouwen gewonnen.

De renster van Team Sunweb legde de 20,6 kilometer af in een tijd van 28.31, 47 minuten. Natalie van Gogh (Biehler Pro Cycling Team) uit Nieuw-Vennep deed er 7,75 seconden langer over. De Duitse Franziska Koch stapte in 28.56,24 als derde op het podium.


De Engelse Elynor Backstedt heeft de individuele tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen op haar naam geschreven. De renster van Groot-Brittannië, die eerder in het seizoen zegevierde in de wielerklassieker Gent-Wevelgem en een tweede plaats behaalde in het eindklassement van de Healthy Ageing Tour voor junior-vrouwen, legde de 14,2 kilometer in het Zeeuwse ’s-Heerenhoek af in een besttijd van 20.06,55 minuten.

De Deense Mie Saabye (Team Rytger) deed er in 20.20,60 ruim veertien seconden langer over. De best geklasseerde Nederlandse was Femke Gerritse uit het Brabantse Rosmalen in 20.25,52. De voormalige BMX-ster met een Europese BMX-titel op zak en voormalig juniorenkampioen veldrijden won onlangs een etappe in de Healthy Ageing Tour voor junior-vrouwen. (Dan Rolandus)

uitslag 1e etappe



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl