Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede winst voor Backstedt

Zaterdag 27 april 2019

Blog - Sofie van Rooijen sprintte in de 36e editie van de EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen achter de zegevierende Engelse Elynor Backstedt (National Team Great-Britain) naar de tweede plaats. De Française Kristina Nenadovic (National Team France) legde beslag op de derde plaats.

Na het startschot van de 73 kilometer lange rit, meetellend voor de 2.Ncup, door de Zeeuwse polder was het meteen koers. De harde zijwind veroorzaakte meteen diverse scheuren in het peloton van het sterk bezette internationale gezelschap. Bij de eerste doorkomst op de Kuipersdijk in ’s-Heerenhoek bestond de leidende groep uit 30 koplopers rensters onder wie de Engelse klassementsleidster Elyonor Backstedt, Femke Gerritse (WV Schijndel) en de volledige equipe van het APB Development Team met Maud Rijnbeek, Ilse Grit, Rosalie van der Wolf, Ilse Pluijmers en Sofie van Rooijen. De kopgroep bestond bij de tweede doorkomst nog uit 27 rensters.

De junior-vrouwen kregen in de laatste ronde van 24 kilometer naast de stormachtige wind nog te kampen met een striemende regen. Demarrages stapelden elkaar op met onder andere twee keer de Brabantse Silke Smulders (WV Schijndel) en een groepje van vier met daarin Amandine Fouquenet (National Team France), Sophie Lewis (National Team Great-Britain) en de Zweedse Julia Borgström (Team Rytger). Maar uiteindelijk vlogen de 27 koploopsters met de neus in de wind naar de finish.

"De sprint was vooral chaotisch, maar ik kon goed naar voren rijden, maar werd op het laatste ingesloten, waardoor ik wat snelheid verloor. Eenmaal op snelheid kwam ik op de streep een decimeter tekort om die Engelse (Elynor Backstedt, DR) te kloppen’’, gaf Sofie van Rooijen enigszins teleurgesteld aan dat de finish vijf meter verder had moeten liggen.’’ De vijfdejaars HAVO-scholiere aan het Beekdal Lyceum in Arnhem was overigens blij met haar race. ‘’Het is de eerste koers dat ik na een griepperiode van verkoudheid echt weer lekker heb kunnen rijden. ‘’En dat terwijl het met die harde storm best zwaar was. Ik kon me goed in de voorste groep handhaven’’, aldus de renster uit Driel, die via het APB-team van ploegleider Kelvin Dekker hoopt door te stoten naar de profs. Elynor Backstedt blijf na twee wedstrijden leidster in zowel het tussenklassement als het puntenklassement. Maud Rijnbeek is leidster in het jongerenklassement. De driedaagse van de EPZ Omloop van Borsele wordt morgen afgesloten met een rit over 77 kilometer. (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl