Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink baalt na tijdverlies in Parijs-Nice

Woensdag 06 maart 2013

Elite men - Andrew Talansky (Garmin) heeft de derde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Amerikaan was de snelste van een kopgroep van zeven en nam de leiderstrui over van Elia Viviani. Robert Gesink verloor op weg naar finishplaats Brioude meer dan een minuut. Lieuwe Westra handhaafde zich wel in de top van het klassement. Hij staat zesde op zes seconde van Talansky.

Westra kreeg vlak voor de slotklim (Cote de Mauvagnat) nog materiaalpech, maar eindigde toch knap in de tweede groep. Wilco Kelderman en Robert Gesink zaten in de groep daarachter en verloren kostbare tijd op de concurrentie. "Verkeerd gepositioneerd bij de laatste klim", liet Gesink weten. "Kostbare tijd verloren. Teleurgesteld."

Bergtrui voor Keizer
Martijn Keizer maakte deel uit van de vroege vlucht en veroverde zo de bolletjestrui op zijn ploegmaat Bert-Jan Lindeman, die het tricot de afgelopen twee dagen droeg. Naast de goede prestaties van Keizer en Westra was er ook een tegenvaller voor Vacansoleil-DCM. Thomas De Gendt kwam ten val en verloor meer dan vijf minuten.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl