Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tolhoek pakt bergrit in Zwitserland

Donderdag 20 juni 2019

Elite men - Antwan Tolhoek heeft de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen.

De Zeeuw bleef als enige over uit een omvangrijke kopgroep, waar ook Bert-Jan Lindeman (Jumbo-Visma) en Pim Ligthart deel van uitmaakten.

Tolhoek hield zestien seconden over op rondefavoriet Bernal van Team Ineos.

Eerder was Tolhoek al eens bergkoning in deze ronde, toen reed hij nog voor Roompot.

De etappe met start in Einsiedeln was de eerste echte bergetappe van de Zwitserse rittenkoers. Na 25 kilometer ontstond de beslissende kopgroep van 24 renners met naast Tolhoek voor Team Jumbo-Visma ook Bert-Jan Lindeman. Lindeman reed een ijzersterke koers en zorgde ervoor dat de kopgroep bij elkaar bleef tot op de Flumserberg. Tolhoek viel een paar keer aan, maar de beslissende demarrage kwam er in de laatste drie kilometer. De klimmer van Team Jumbo-Visma hield een aanstormende Egan Bernal achter zich. 

“Dit is een heel speciaal gevoel”, aldus Tolhoek. “Drie jaar geleden won ik hier de bergtrui en nu win ik hier mijn eerste profkoers op WorldTour-niveau: een onbeschrijflijk gevoel. Ook de complimenten aan de ploeg en de manier waarop we koersen. We zijn nog maar met vijf renners hier, maar we blijven elke dag vechten. Bert-Jan was heel sterk vandaag en goud waard voor mij door constant op kop te blijven beuken. Ik hoorde op de radio dat Bernal eraan kwam. Vorig jaar werd ik in Californië nog geklopt door hem. Dat wilde ik niet nog eens laten gebeuren.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl