Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Evenepoel wint EK, Van Emden achtste

Donderdag 08 augustus 2019

EK Alkmaar - Remco Evenepoel heeft in Alkmaar het EK Tijdrijden gewonnen.

De eerstejaars belofte bleef in het elitekampioenschap Kasper Asgreen (Denemarken) en Edoardo Affini (Italië) voor. Het verschil bedroeg respectievelijk 19 en 21 seconden. Jos van Emden werd achtste op 31 seconden. Sebastian Langeveld werd tiende.

Evenepoel was vorig jaar nog wereldkampioen bij de junioren en kende een imponerend eerste seizoen bij de elite. "Ik had toe gepiekt naar San Sebastian en het Europees Kampioenschap tijdrijden en het is allebei gelukt. Ik had natuurlijk niet durven dromen dat het zo goed zou gaan dit seizoen. Ik wist dat ik hier voor de titel kon meedoen en dat ik het vooral van mijn techniek moest hebben. Ik was vooraf bang dat op de rechte stukken een aantal anderen sterker zouden zijn. Maar nadat ik al de snelste was op het tussenpunt, kon ik de marge nog groter maken." Evenepoel was emotioneel na afloop. "We hebben natuurlijk deze week iets verschrikkelijks mee gemaakt" zei hij verwijzend naar de dood van Bjorg Lambrecht. "Ik heb mezelf gezegd dat ik de trui met de sterren wilde binnen halen voor de sterren in de hemel. Dat is gelukt en daar ben ik ook daarom heel blij om."

Kasper Asgreen kon leven met het zilver. "Je start als prof altijd om te winnen, maar als je alles gegeven hebt en er was iemand beter dan is dat prima." Edoardo Affini ging met brons naar huis, met minimaal verschil met Stefan Kung. "Er komen nieuwe kansen om ooit goud te winnen, niemand is onverslaanbaar.'

Foto: © SportfotoEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl