Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ponomar naar de winst op het EK Junioren

Vrijdag 09 augustus 2019

EK Alkmaar - class="MsoNormal">Andrii Ponomar heeft de Oekraïne het goud bezorgd in de juniorenwedstrijd van het Europees Kampioenschap op de weg in Alkmaar.

Met een lange en moedige solo wist hij drie achtervolgers voor te blijven. Achter hem reden de Nederlander Enzo Leijnse, de Duitser Maurice Ballerstedt en de Italiaan Andrea Piccolo.

In de sprint voor de overgebleven podiumplaatsen greep Leijnse – die eerder dit EK derde werd op de tijdrit – naast een tweede medaille. Ballerstedt greep het zilver, Piccolo het brons. Naast Leijnse reden er nog twee Nederlanders bij de eerst tien: Olav Kooij (zevende) en Casper van Uden (achtste).

De Oekraïense winnaar was zwaar teleurgesteld na zijn achtste plaats in de tijdrit eerder op dit kampioenschap. Zijn coach moest hem opbeuren. “Op de kasseinen had iedereen het zwaar en daar maakte ik de koers hard. Het is voor mij een aangename verrassing dat het me lukte het vol te houden. Ik ben heel blij met deze trui. Als eerstejaars heb ik nog een EK en twee WK’s om naar uit te kijken in deze categorie. Veel verder in mijn toekomst kijk ik nog niet.”

Foto: © SportfotoEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl