Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink vierde in zesde Vuelta-rit

Donderdag 29 augustus 2019

Elite men - Robert Gesink is vierde geworden in de zesde rit van de Ronde van Spanje. De ritzege ging naar Jesus Herrada.

Een kopgroep kleurde opnieuw de etappe. De groep viel in de slotfase uiteen na een vroege aanval van Grmay. Het waren Dylan Teuns en Herrada die overbleven en om de dagzege sprintten. In tegenstelling tot zijn broer gisteren wist deze Herrada het wel af te maken. Teuns mag zich troosten met de rode leiderstrui

Een grote val eiste veel slachtoffers. Onder anderen oud-leider Nicolas Roche en Rigoberto Uran moesten uit de wedstrijd stappen.

Omdat het peloton ruim vijf minuten toe gaf op de koplopers, wist Robert Gesink de top tien van het algemeen klassement binnen te dringen. De Achterhoeker van Jumbo-Visma staat zesde.

 “Het was een hectische dag”, aldus Gesink. “Het was een lastige start met veel klimwerk. Het was de bedoeling dat wij met het oog op het klassement in positie gingen rijden. Ik reageerde op een uitval van Oliveira en voor ik het wist, waren we weg. Uiteindelijk mocht ik mijn eigen kans gaan. Dat was erg mooi. Het was alleen voor mij een beetje jammer dat de slotklim wat te kort was. Ik had liever een zwaardere beklimming gehad. Ik heb het wel nog geprobeerd op het laatst, maar meer dan een vierde plaats zat er niet in. Dat ik nu zesde sta in het klassement is mooi, maar dat is van ondergeschikt belang. We zijn hier om een klassement met Primoz Roglic te rijden.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl