Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Forke verrast de sprinters in Midden-Nederland

Zondag 01 september 2013

Elite men - Sebastian Forke heeft in Utrecht de Ronde van Midden-Nederland gewonnen. De Duitser van NSP Ghost reed in de slotkilometer alleen weg en wist op de nieuwe finishlocatie - bij de Universiteit Utrecht - de sprinters voor te blijven. Maarten van Trijp werd tweede.

Forkes ploeggenoot Michael Schweizer maakte voor NSP het succes compleet door derde te worden. 

Grote kopgroep kleurt koers

De wedstrijd werd lang gedomineerd door een kopgroep van 28 renners, waarbij vooral Lotto-Belisol -23 (vier renners), Metec en Babydump (met drie) goed vertegenwoordigd waren. De maximale voorsprong die zij behaalden was 1 minuut 40, met name Koga, NSP, Nutrixxion en Rabobank DT zorgden ervoor dat de groep niet te veel voorsprong kreeg. Bij Nieuwegein - met Utrecht dus al in zicht - liep alles samen net ontstond een nieuwe groep vluchters met daarbij drie Metec-renners (Peter Koning, Jesper Asselman en Brian van Goethem) en twee renners van De Rijke-Shanks (Ronan van Zandbeek en de jarige Huub Duijn). In de laatste drie kilometer werd ook deze groep tot de orde geroepen en begonnen de sprinters in hun kansen te geloven. Dat was echter buiten Forke gerekend, die zijn aanval goed timede en net genoeg voorsprong over hield om solo als eerste de streep te bereiken. 

Content met plek twee

Maarten van Trijp won de sprint van het peloton en daar was hij eigenlijk best content mee, ook al was die sprint niet goed voor de dagzege in Utrecht, waar hoofdsponsor Rabobank zetelt. "Die jongen speelde het slim door aan de andere kant van de vluchtheuvel een gaatje te slaan, waardoor niemand direct op zijn wiel kon zitten. Daarachter zaten veel sprinters alleen en je weet dat die niet graag de gaten voor een ander dicht rijden. Een moment van vertwijfeling volstond. Voor mij is het echter heel mooi dat ik hier op het podium rijd. Ik ben in de ronde van de Oise hard gevallen deze zomer en daarbij brak ik mijn sleutelbeen. Door ook nog wat complicaties heeft het lang geduurd voordat ik mijn niveau haalde. Vandaag had ik het onderweg nog wel even zwaar, maar ik kon het tempo aan en in de sprint wilde ik graag nog even afzien voor een korte klassering. Ik hoop deze lijn verder door te trekken de komende weken zonder me echt concrete doelen te stellen. Waar het kan, wil ik goed zijn."

Hard getraind

Winnaar Sebastian Forke kon met de breedste glimlach op het podium plaats nemen. "Ik rijd hier voor het vierde jaar en in de eerste jaren miste ik eigenlijk steeds de slag als het erop aan kwam. Ik weet inmiddels waar ik van voren moet zitten en dat gaf dan ook geen problemen vandaag. In de finale voelde ik me goed en besloot ik alles of niets te spelen. Michael Schweizer hadden we nog als alternatief achter de hand als ik ingelopen zou worden. Het leverde me echter de zege op. Geweldig, nu weet ik waar ik zo hard voor getraind heb de afgelopen weken."Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl