Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

AK Sportpromotions en Rocacorba werken samen

Maandag 30 december 2019

Products - Het Nederlandse sportmanagement en –communicatie bureau AK Sportpromotions en Rocacorba Cycling gaan een samenwerking aan bij het verzorgen van fietsverblijven in Girona.

AK Sportpromotions verzorgt het management van toprensters als olympisch kampioene Anna van der Breggen en Janneke Ensing. Zuid-Afrikaans kampioene Ashleigh Moolman-Pasio en haar man Carl Pasio zijn de eigenaren van Rocacorba Cycling.

Net buiten het stadje Banyoles ligt de Spaanse villa-boerderij van Rocacorba Cycling. Een ideale locatie voor fietsers van alle niveaus, met zowel het vlakke terrein als de heuvels en bergen dichtbij. En dat terwijl ook de stad Girona op schootsafstand ligt. Door de nieuwe samenwerking zullen Nederlandse wielrensters die actief zijn op het professionele niveau in de toekomst beurtelings in Banyoles te vinden zijn. Recreatieve wielrenners kunnen daarbij in groepsverband, maar wel op hun eigen niveau, met hen fietsen. Daarbij krijgen ze niet alleen vele tips, maar gaan ze ook ervaren hoe een professional nu traint en maken ze kennis met aspecten als de juiste voeding.

“We willen mensen de beleving geven van het fietsen als profwielrenner in deze prachtige omgeving, maar dan wel op hun eigen niveau”, aldus Aschwin Kruders, eigenaar van AK Sportpromotions. “In de streek Girona hebben zich de afgelopen jaren steeds meer profwielrenners gevestigd en dat is niet voor niets. Wie meedoet aan een door ons georganiseerde toer heeft ook een grote kans om enkele van die profs tegen te komen. Maar hoe gaaf is het om ook te ervaren wat zij doen, samen met een profwielrenster? Die beleving gaan we bieden, waarbij deelnemers verschillende trainingen zullen ervaren, maar ook leren wat er verder bij komt kijken om optimaal te kunnen presteren.”

Ervaringen delen

Moolman-Pasio, die bij het CCC-Liv Cyclingteam een ploeggenote van Marianne Vos is en in 2018 achter Annemiek van Vleuten tweede werd in de Giro Rosa, is ook enthousiast. “De afgelopen jaren hebben we onze villa-boerderij om kunnen bouwen tot een accommodatie waarin mensen zich thuis voelen. Daarbij zijn we ons echt gaan richten op mensen die sporten en dan met name op fietsers. Zelf ben ik ook professioneel wielrenster en ik heb gezien dat het voor recreanten een bijzondere belevenis is om te zien en mee te maken wat wij doen. Ik ben blij dat we die ervaringen met deze samenwerking nu met veel meer mensen kunnen gaan delen.”

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl