Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Healthy Ageing Tour voert wijzigingen door

Zaterdag 25 januari 2020

Blog - De Healthy Ageing Tour heeft in overleg met de deelnemende teams en de internationale wielerbond UCI besloten enkele wijzigingen door te voeren in zowel data (junior-vrouwen) als status (elite-vrouwen). 

De wedstrijd voor elite-vrouwen, vorig jaar gewonnen door de Duitse Lisa Klein, was aanvankelijk aangemeld als onderdeel van de nieuwe UCI Pro Series. De organisatie van de noordelijke etappekoers (8-12 april) is daar in overleg met genoemde partijen op terug gekomen. 

Drie redenen

Koersdirecteur Thijs Rondhuis geeft drie redenen voor die beslissing. “Allereerst geeft de status van 2.1 ons de mogelijkheid om de betere Nederlandse clubteams aan het vertrek te krijgen, dat was in de Pro Series niet toegestaan. De afgelopen negen jaren hebben de clubs de wedstrijd altijd omarmd, het voelde niet goed om hen in de jubileumeditie aan de kant te laten staan. Een tweede reden is dat de deelnemende UCI-vrouwenteams eigenlijk geen voorkeur hadden voor een wedstrijd in de Pro Series in de vergelijking met de vertrouwde status. Waardoor we bij de top van ons deelnemersveld geen gevolgen hebben van een 2.1-wedstrijd. Tenslotte kunnen we de continuïteit van de wedstrijd voor een langere termijn garanderen met de vertrouwde status, aangezien dit ons fors in ons budget scheelt.”

Ook besloot de organisatie de Healthy Ageing Tour voor junior-vrouwen een dag te vervroegen. Deze vindt nu plaats van 9 tot en met 11 april. Daardoor stelt men de deelneemsters in de gelegenheid Pasen in de huiselijke kring te vieren.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl