Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ivar Slik en Tessa Neefjes winnen in ’s-Gravenzand

Zondag 26 januari 2020

Blog - Ivar Slik heeft de zesde editie van de Business People Westland MTB Beach Challenge in ’s-Gravenzande gewonnen.

De Europese strandkampioen uit het Noord-Hollandse Bergen hield in een zinderende sprint zijn ploeggenoot bij A-Bloc, Rick van Breda achter zich. Bram Imming legde in de Westlandse badplaats beslag op de derde plaats. Tessa Neefjes uit Wervershoof zegevierde bij vrouwen.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Ik kwam solo door de eerste passage, maar toen dacht ik al, dit gaat het niet worden’’, doelde Ivar Slik op de pittige kilometers richting de Zandmotor en het keerpunt bij Scheveningen, nog voor de wielen. ‘’Ik zou mezelf zijn tegen gekomen, dus liet ik de groep van zo ’n vijftien man terugkomen. Op de Zandmotor kozen twee man (Rick van Breda en Martins Pluto, DR) de voor mij verkeerde lijn, maar zij werden weer teruggepakt. Vlak voor het keerpunt zijn wij met vier man vertrokken, en bij de tweede passage van de Zandmotor moest de vierde man (Jules de Cock, DR) eraf, waarna Rick van Breda, Bram Imming en ik zijn weggereden. De samenwerking was goed. Rick en ik zin vervolgens weggereden en hebben het in de sprint uitgevochten’’, analyseerde Ivar Slik zijn vierde strandoverwinning. Ivar Slik heeft zijn peilen gezet op het NK Strandrace over enkele weken in Renesse en de Tour of Hainan. ‘’Hainan is een mooie achtdaagse etappekoers, die wordt uitgezonden op Eurosport. Ik ga er heen om een rit te winnen en hoop vervolgens dit seizoen stappen te maken om een profcontract af te dwingen’’, aldus de Noord-Hollander, die het wielrennen ook nog combineert met werkzaamheden bij Sockeloen.

A-Bloc

De zesde uitgave van de Westland MTB Beach Challenge werd onder een ideale weersomstandigheden verreden. Na het startschot voor de deur van Strandpaviljoen Zomertijd in ’s-Gravenzande werd het peloton meteen op een lang lint getrokken richting Hoek van Holland. Bij de eerste passage voor de deur van Zomertijd kwam Ivar Slik solo als eerste door gevolgd door onder andere Martins Pluto, Rick van Breda (beiden A-Bloc), Bram Imming (Team Imming), Jasper Ockeloen (Sockeloen), Jules de Cock (Cyclingteam Flakkee), Robbert de Nijs, Sybren Welling, Job van der Wal en Nick van der Meer (VolkerWessels-Merckx). Na het keerpunt bij Scheveningen formeerde zich uit een groep van vijftien man een kopgroep van vier met daarin Bram Imming, Rick van Breda, Ivar Slik en Jules de Cock. De laatste moest erbij de Zandmotor voor de kust van Monster af, waarna de drie overblijvers kop over kop doorreden. Na het tweede keerpunt bij Hoek van Holland zijn de ploeggenoten Ivar Slik en Rick van Breda met de wind in de rug van Imming weggereden. Ivar Slik was bij de opgang naar de finish door het mulle zand rapper dan Rick van Breda. ‘’We bleven reden met een aantal renners vooruit, maar de drie mannen van A-Bloc (Martins Pluto, Rick van Breda en Ivar Slik, DR) maakten de koers waarop ik mijn race op hen heb afgestemd’’, stelde Egmonder Bram Imming. ‘’Toen de vierde man (De Cock, DR) eraf moest zijn we met z’n drieën doorgereden. Ik wist toen al dat ik met twee sterke mannne voor me weinig kans op de overwinning zou maken’’, stelde Bram Imming, die het EK Strandrace in het Franse Duinkerke afsloot met een vijfde plaats, zich tevreden met de derde plaats. ‘’Ik rijd het hele seizoen al goed, maar kom bijna elke keer één of twee plekjes tekort voor het podium. ’s-Gravenzande is na Petten mijn tweede podiumplaats. Op het NK Strandrace kwam ik de laatste jaren ook net een plaats te kort voor het podium. Ik hoop op het NK in Renesse wel mijn slag te slaan.’’ 

Tessa Neefjes

Tessa Neefjes uit Wervershoof behaalde na Katwijk, de Dijk tot Dijkrace in Julianadorp en Egmond-Pier-Egmond aan de Westlandse kust haar vierde strandzege. De Noord-Hollandse rekende bij de opgang van het strand in de sprint af met nationaal strandkampioen Natalie van Gogh. Mirjam de Bruijn, die al snel in de race met pech te kampen kreeg, zag haar inhaalrace beloond met de derde plaats. Het drietal kwam nog net voor de eerste passage zonder erg ten val, waarna zij in volle vaart de kustlijn opzocht. Het drietal zou uiteindelijk opgaan voor de prijzen. Strandklassementsleidster Tessa Neefjes maakte haar favorietenrol bij de strandopgang volledig waar. ‘’Het gaat dit seizoen heel goed, voel de vorm die ik in 2016 had weer helemaal terugkomen.’’ Tessa Neefjes werd in 2016 op het NK-weg op Goeree-Overflakkee kampioen van Nederland bij de eliterensters zonder contract en tiende overall. Een maand later, in augustus kwam zij tijdens de training in de Ardennen na een botsing met een vrachtwagen zwaar ten val en brak daarbij onder meer haar rug. ‘’Ik ben er nog goed afgekomen, maar ik heb een paar maanden plat op bed moeten blijven liggen. Na een klein halfjaartje ben ik weer gaan lopen, waarna ik voorzichtig weer op de fiets ben gestapt. Ik had totaal geen conditie meer, ben deze rustig gaan opbouwen. Ik ben in 2017 weer begonnen met het strandracen. Dat vind ik super gaaf. Ik heb sinds 2019 weer het idee dat ik op mijn oude niveau begin te komen. Ik rijd bij mijn club West-Frisia een mooi programma. Ik kijk eerst uit naar het NK Strandrace in Renesse. Dat is een doel waar ik ga voor het hoogst haalbare. Vorig jaar werd ik vierde in Renesse, zat ik in de tang bij Nina Kessler, Rozanne Slik en Natalie van Gogh. Dit jaar wil ik slagen. Na het strand rijd ik op de weg de Volta Classic in Limburg. Ik ga dit seizoen voor een profcontract. Maar ik blijf het wegrennen wel combineren met de strandraces en de cross’’, aldus de 23-,  Neefjes.

De krap 300 deelnemers aan de Westland Beachrace brachten voor het Zeldzame Ziekten Fonds het voorlopige bedrag van 10.000,00 Euro bij elkaar.

Uitslag zesde Business People Westland MTB Beach Challenge in ’s-Gravenzande: 1. Ivar Slik (Bergen N-H), 2. Rick van Breda (Den Helder), 3. Bram Imming (Egmond Binnen), 4. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 5. Sybren Welling (Heiloo), 6. Nick van der Meer (Honselersdijk), 7. Sebastiaan ten Zeldam (Haarlem), 8. Martins Pluto (Den Haag), 9. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 10. Ward Koster (Amsterdam). Vrouwen: 1. Tessa Neefjes (Wervershoof), 2. Natalie van Gogh (Nieuw-Vennep), 3. Mirjam de Bruijn (Alkmaar), 4. Lieke de Cock (Eindhoven), 5. Karen Brouwer. Basisleden mannen: 1. Joost Geluk (Amsterdam), 2. Kenny Geluykens (Wechelderzande B.), 3. Ronald de Jong (Zoetermeer), 4. Jordy Tromp (Egmond-Binnen), 5. Wouter Roos (Stad aan het Haringvliet).

 Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl