Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour start in Hardenberg

Woensdag 12 februari 2020

Elite men - De komende editie van Olympia’s Tour – verreden van 18 tot en met 22 maart – gaat dit jaar van start vanuit Hardenberg.

Daar staat op woensdag 18 maart een ploegentijdrit van 9,8 kilometer gepland met start en finish op de Markt. 

“Olympia's Tour en Hardenberg vormen een goede combinatie” vindt Eric Volkers van Stichting Hardenberg. "Wij hebben enorm genoten van het wielerspektakel dat we op 19 oktober voor Olympia's Tour mochten organiseren en zijn er dan ook zeer trots op om mede te kunnen delen dat men weer voor Hardenberg heeft gekozen. Super tof dat we dit keer de weg vrij mogen maken voor een heuse ploegentijdrit, waarin teams eendrachtig moeten samenwerken om gezamenlijk tot succes te komen. Dat de start, finish en het warm rijden van de teams allemaal op de Markt plaats vinden, zorgt voor een prachtig kijkspel voor het publiek. We zullen dan ook zeer zeker ons best doen om er wederom een mooi feestje van te maken".

Organisator Thijs Rondhuis is blij dat met de toezegging van Hardenberg het etappeschema van Olympia's Tour rond is. “Door de verschuiving van oktober naar maart hebben we slechts vier maanden de tijd gehad om een etappeschema in elkaar te zetten. Ik ben er trots op dat dit ook nog eens met een erg mooi en ook gevarieerd etappeschema is gelukt.  Met de ploegentijdrit in Hardenberg kunnen teams direct laten zien wat ze in de breedte deze week waard zijn. Met de VAM-berg hebben we een selectieve etappe waar de renners zelf kunnen bepalen of ze het verschil gaan maken. De etappes in de gemeenten Steenwijkerland, Beuningen en Berkelland gaan door prachtige landschappelijke gebieden en staan garant voor de waaieretappes die Olympia’s Tour kenmerken. Samen met de etappegemeenten, comités, de politie en een prachtig deelnemersveld hebben we Olympia's Tour terug op het niveau waar we het graag willen hebben.” Het deelnemersveld wordt binnenkort gepresenteerd.

Foto: © Sportfoto Ook in 2016 startte Olympia's Tour vanuit Hardenberg met een ploegentijdrit. Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl