Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eising wint Ronde van Groningen (+video)

Zaterdag 07 maart 2020

Elite men - De Ronde van Groningen is gewonnen door Tijmen Eising. De renner van VolkerWessels-Merckx won de sprint van een kopgroep van zeven.

Luuc Bugter kwam als tweede over de meet, Stijn Daemen derde.

Voor Eising was het zijn tweede zege in deze ronde, na een eerdere overwinning in 2017. Net als drie jaar geleden kwam hij nu terug van fysieke tegenslag. In 2017 liep hij bij een val schade aan een aantal organen op, vorig jaar was het de Ziekte van Bell (een aangezichtsverlamming) die hem parten speelde. "Ik heb wel wat aan tegenslag te verduren gehad de afgelopen jaren" erkende de 29-jarige inwoner van Emmen. "Des te meer voldoening geeft het dat ik hier deze mooie zege weet te boeken. Ik heb een goede winter achter de rug en voelde vorige week in de Ster van Zwolle al dat de vorm heel goed was. Toen reden we als ploeg sterk, maar grepen we naast de winst. Des te mooier is het voor mijzelf en voor de ploeg dat ik het hier afmaak."

Eising zat in de finale alleen. "Dat was het enige smetje op onze dag. Toen er een renner van BEAT overstak, was er niemand van ons mee. Maar ik kon het toch afmaken. Ik weet dat als ik goed time en ik de versnelling op de elf leg, dat ze dan van goede huize moeten komen om me te verslaan. En dat klopt. Deze zege doet deugd. De vorm is er iets eerder dan ik gepland had, ik had gehoopt tegen april goed te zijn. Dan staat de Tour de Loir et Cher op het programma, de koers waar ik vier jaar geleden zo zwaar ten val kwam. Dat is een koers die me ligt en daar zou ik dit keer graag op een mooie manier in het nieuws komen."

Een groep van achttien kleurde de finale. Harrison Wood (SEG), Tijmen Eising, Nick van der Meer, Nils Wolffenbuttel, Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels-Merckx), Beau Duvigneau (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Hartthijs de Vries, Arne Peters, Wiebe Scholten (Vlasman), Stef Krul (Metec-TKH),  Sebastian Vester (NWVG), Luuc Bugter, Guillaume Seye, Marten Kooistra (BEAT), Marien Bogerd (IJsselstreek), Rick van Breda, Lars Loohuis en Stijn Daemen (A Bloc) waren in twee schuiven weg gereden uit een al uitgedund peloton. 

 

Vanuit de groep reden Eising, De Vries, Scholten, Bugter, Bogerd en Daemen vervolgens weg. Seye stak over en reed in de finale nog even vooruit met Eising. Uiteindelijk liepen de zeven weer samen en won Eising de sprint met overmacht.

Bugter moest simpelweg zijn meerdere erkennen in de boomlange Drent, die bij de junioren wereldkampioen in het veld was. "Ik liet me in de sprint wat verrassen en toen zat er niet meer in dan de tweede plaats. Ik denk dat we als team een goede koers hebben gereden" zei Bugter. Daemen was ook content. "Het was een zware finale en ik moest het opnemen tegen toch een paar zeer ervaren renners. Dan is het mooi om een podiumplaats in de wacht te slepen."

foto (c) Sportfoto.nl-Dick Soepenberg

Video: Ronde van Groningen/Theo Sikkema

42e Ronde van Groningen: 174 km

(Usquert/vrije klassieker)

1. Tijmen Eising (VolkerWesselsMerckx), 2. Luuc Bugter (BEAT), 3. Stijn Daemen (A Bloc), 4. Hartthijs de Vries (Vlasman), 5. Guillaume Seye (Bel/BEAT), 6. Wiebe Scholten (Vlasman), 7. Marien Bogerd (IJsselstreek), 8. Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWesselsMerckx), 9. Lars Loohuis (A Bloc), 10. Nick van der Meer (VolkerWessels-Merckx), 11. Beau Duvigneau (Sensa-Kanjers), 12. Sebastian Vester (John Deere-NWVG), 13. Marten Kooistra (BEAT), 14. Rick van Breda (A Bloc), 15. Harrison Wood (SEG) (52 man gefinisht)

 

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl