Kampioenen zonder koers (1): Ilse Pluimers

Dinsdag 31 maart 2020

Women - Ilse Pluimers wist in de zomer van 2019 in Alkmaar de Europese titel te winnen in de wegwedtstrijd. Omdat ze dat als eerstejaars juniore deed, keek ze er al naar uit om een seizoen in de kampioenstrui te mogen koersen. Maar tot nog toe kwam het er niet van.

“Ja, het is al niet leuk dat we niet kunnen koersen – al begrijp ik dat best – maar het is wel extra zuur als je die mooie kampioenstrui niet aan kunt trekken. Ik won die natuurlijk als eerstejaars juniore vorig jaar en dat betekende voor mij nog een lang seizoen in de witte trui met sterren. Zeker ook omdat het EK dit jaar laat in het jaar plaats vindt. Normaal gesproken had ik er dus extra lang in kunnen rijden.”

Twee keer

Vorig jaar toonde ze de trui twee keer, in het criterium in Borne en in de Bavelse Berg Classic. Dit jaar had ze nu al gereden in de Trofeo Binda, Gent-Wevelgem en een andere Belgische wedstrijd. “Maar er zat een mooie periode aan te komen met de Omloop van Noord-West Overijssel (waar ze vorig jaar won, red), de Healthy Ageing Tour en de Omloop van Borsele. Op dit moment kan ik er alleen maar in trainen. Dat doe ik alleen op de wegfiets, op de tijdritfiets is immers Shirin van Anrooij de kampioene. Ik had me wel heel wat anders voorgesteld van dit jaar, maar het is niet anders. En nogmaals: ik begrijp wel dat het niet anders kan nu.”

De renster van APB hoopt er voor de toekomst maar het beste van. “Hopelijk mogen we in de zomer weer koersen. Als tenminste de organisatoren nog willen en kunnen organiseren. Een aantal nu geschrapte wedstrijden komt hopelijk later in het jaar terug op de kalender. Ik zou graag de trui nog tonen. Verder besteed ik mijn tijd aan school, ik doe een MBO-opleiding Management Support. En in training probeer ik een beetje meer afwisseling aan te brengen. Alleen maar kilometers maken heeft niet zo veel zin als je niet weet waarvoor je traint. Ik zit nu bijvoorbeeld meer op mijn tijdritfiets, misschien komt er uiteindelijk op dat terrein nog iets goeds voort uit deze periode.” (Roy Schriemer)

Foto: © Sportfoto - Dick Soepenberg

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl