Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kampioenen zonder koers (2): Robin Löwik

Woensdag 01 april 2020

Elite men - Robin Löwik won vorige zomer met een mooie solo in het Brabantse Dongen de nationale titel bij de elite-zonder-contract. Hij kon het rood-wit-blauw in het najaar van 2019 al dragen en ook bij de eerste koersen van dit jaar. Maar nu alleen op training omdat er niet gekoerst wordt als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus.

“Natuurlijk is het balen dat we niet koersen, maar het is niet het belangrijkste wat me bezig houdt momenteel. Je hoort ook in je nabijheid van mensen die aan de beademing moeten en mijn vader en broer behoren tot een risicogroep. De gezondheid staat momenteel voorop. Ook is het zo dat ik momenteel als zelfstandige niet aan het werk kan, ik bezocht klanten voor een sponsor en dat is er nu niet bij. Het virus raakt me daarmee op veel verschillende manieren en niet alleen omdat ik niet in mijn kampioenstrui koersen kan.”

Löwik traint nog wel altijd. “Zolang we buiten mogen trainen, train ik alleen. Het valt me wel op hoe weinig mensen zich houden aan de regels, daar erger ik me wel aan. Hoe beter iedereen zich daaraan houdt, hoe sneller deze crisis hopelijk voorbij is.”

De Twentse renner van Allinq-Krush-De IJsselstreek hoopte zijn rood-wit-blauwe trui al veel voorin de koersen te tonen, maar het kwam er tot nog toe niet van. “Ja eerst ging  Zuid-Holland van de kalender en toen Olympia’s Tour. In het begin dacht je nog dat het maar voor even zou zijn, maar inmiddels weten we wel beter. Het zou mooi zijn als we in juli of augustus weer kunnen koersen. En ook als het NK wat later dan gepland plaats vindt, zodat ik mijn trui nog kan dragen en iedereen zich in vorm kan rijden voor een mooi kampioenschap.”

Foto: © Sportfoto

Lees ook het verhaal van Ilse PluimersEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl