Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Renners VolkerWessels-Merckx kunnen verlengen

Vrijdag 26 juni 2020

Elite men - De wielrenners van VolkerWessels-Merckx kunnen in principe allemaal blijven. Zij kregen de afgelopen maand een contractverlenging aangeboden. Volgende week gaat de ploegleiding de situatie in kaart brengen.

Justin Timmermans vond dat het moment om zijn loopbaan te heroverwegen - hij stopt aan het einde van het jaar - ploegleider Allard Engels verwacht dat het daarbij blijft. "Ik heb geen signalen van andere renners dat ze erover denken te stoppen. Veel coureurs - ook de oudere - willen niet stoppen na zo'n seizoen. We hebben te weinig van de renners gezien om te zeggen dat we met hen niet doorwillen en wat we hebben gezien aan het begin van het jaar, daar zijn we juist uiterst tevreden over" aldus Engels, die hoopt dat de sponsoring deze maand definitief rond komt.

De ploeg begint per 1 juli weer met groepstrainingen, daarmee houdt men zich aan de richtlijnen van de overheid. "We verwachten in augustus weer te kunnen koersen. Onze renners hebben de conditie de afgelopen tijd op peil gehouden, we hebben aan ruim één maand genoeg om de puntjes op de i te zetten. Maar ook in deze nieuwe situatie zullen we de risicio's die het virus met zich meebrengt, zoveel mogelijk vermijden met een protocol. Ook hoop ik van de KNWU nog op richtlijnen in die richting."

Engels denkt met het team een voornamelijk Belgische programma af te werken in de tweede helft van het seizoen. "Het is mooi dat er nog Nederlandse organisatoren bereid gevonden zijn om hun wedstrijd te houden eind 2020, maar het aanbod in eigen land is beperkt en ik verwacht niet dat er veel bij komt nu het vanaf 1 juli weer kan. Het zou al heel mooi zijn als we het NK nog kunnen rijden. Verder ga ik momenteel uit van het rijden van zoveel mogelijk wedstrijden met ons team, daar heb ik ook een indeling voor renners en personeel voor gemaakt. Maar we moeten rekening houden met afgelastingen en we zijn ook nog niet overal toegelaten. Ik hoop dat we er nog een mooi einde van het seizoen van kunnen maken." Engels zag de muren nog niet op zich afkomen de afgelopen periode. "De tuin ligt er mooi bij, al leg ik daar altijd wel eer in, we zijn er veel op uitgegaan met de fiets en de caravan kwam vaker van stal.Ik heb me niet verveeld, maar natuurlijk mis je het op pad zijn met de groep, het beleven van een wedstrijddag. Daar zie ik wel naar uit."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl