Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Adne van Engelen vijftiende in Roemenië

Vrijdag 24 juli 2020

Elite men - Adne van Engelen heeft de eerste etappe van de Sibiu Cycling Tour (UCI 2.1) afgesloten met een vijftiende plaats. De coureur van Bike Aide was daarmee de best geklasseerde Nederlander. De Oostenrijker Gregor Mühlberger (BORA-Hansgrohe) won de etappe voor zijn land- en ploeggenoot Patrick Konrad, die daarmee de gele trui overnam van de Duitser Nikodemus Holler (Bike Aid).

De Nederlander Ivar Slik (A BLOC), die in de proloog nog ten val was gekomen, kleurde de 183 kilometer lange rit van Sibiu naar het ruim 2000 meter hoge Bâlea Lac door samen met zijn metgezellen Valere Thiébaud (Team Roth Gruppe) uit Zwitserland, de Italianen Filippo Ferronato (CT Friuli) en Andrea Meucci (Amore e Vita) en de Polen Pawel Bernas (Mazowsze Cycling) en Wojciech Sykala (Voster-ATS) het avontuur aan te gaan. Na 15 kilometer hadden de zes koplopers al een voorsprong van bijna 2 minuten, die opliep naar een maximum van zo ‘n 7 minuten.

De formaties van BORA Hansgrohe en Israël hielden het tempo hoog en eenmaal aan de voet van de Transfagarasan was de voorsprong teruggelopen tot 3.30 minuten. Met nog 18 kilometer voor de wielen werden de koplopers bedankt voor hun moeite en was het werk voor de klimmers. Het Oostenrijkse duo Gregor Mühlberger en Patrick Konrad kwamen in de lange klim uiteindelijk voorop te liggen. Mühlberger mocht met Konrad in zijn wiel de etappe winnen. De Zwitser Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation) finishte als derde. Adne van Engelen passeerde de finish op 5.14 minuten van Gregor Mühlberger.

Patrick Konrad is de nieuwe leider in de Sibiu Cycling Tour. De Pool Pawel Bernas (Mazowsze Serce Polski) greep de blauwe puntentrui. Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl