CCC-Liv trekt Lotte Kopecky aan

Donderdag 08 oktober 2020

Women - CCC-Liv heeft voor komend jaar Lotte Kopecky aan zich verbonden De Belgische is zowel op de weg als de baan actief.

"Voor mij is dit de perfecte stap op een ideaal moment. Ik ben nu 25 jaar oud, ontwikkel me snel en voel dat er nog veel groeimogelijkheden zijn. Mijn eerste WorldTour-zege, een etappeoverwinning in de Giro Rosa, is de bevestiging dat ik op de goede weg zit. Door nu te transfereren naar een UCI Women’s WorldTour krijg ik nieuwe kansen om mezelf verder op te werken”, zegt Lotte Kopecky."Deze keuze voor m’n nieuwe ploeg was vrij snel gemaakt. Ik kan hier rekenen op begeleiding van ervaren mensen die in het verleden op het allerhoogste niveau in de wielersport hebben gepresteerd. Daarnaast krijg ik de vrijheid om naar de Olympische Spelen toe te werken. Er wordt een traject uitgestippeld, zodat ik zowel voor de ploeg als voor het land belangrijk kan zijn.”

Teameigenaar Eric van den Boom: “Lotte Kopecky is een geweldige versterking voor onze ploeg. Ze is nog jong, ontwikkelt zich razendsnel en kan op divers terrein haar mannetje staan. Ook in dit tumultueuze, niet-gemakkelijke seizoen heeft ze haar progressie aangetoond met een ritzege in de Giro Rosa en de Belgische kampioenstrui. Lotte Kopecky heeft alles in zich om uit te groeien tot de leading lady die het Belgisch vrouwenwielrennen nóg nadrukkelijker op de kaart zet.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl