Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman verliest tijd maar neemt roze in Giro

Donderdag 22 oktober 2020

Elite men - Wilco Kelderman heeft de roze trui in de Giro veroverd. Toch is de eindzege nog lang niet binnen voor de renner van Sunweb, die geen topdag had.

 

De Gelderse renner zag Almeida op de Stelvio vroeg afhaken, waarna ook concurrenten als Bilbao en Nibali het tempo niet konden volgen. Onder impuls van Rohan Dennis van INEOS reden vervolgens Geoghegan Hart en Keldermans ploeggenoot Hindley weg bij Kelderman, die tussen de Stelvio en de slotklim veel extra tijd verloor en ook Fuglsang en Bilbao weer voorbij zag steken.

Op weg naar de finish in Laghi di Cancano groeide de marge nauwelijks verder en zo behield de renner van Sunweb toch het roze. Hindley volgt op twaalf seconden, Geoghegan Hart volgt op vijftien tellen. 

Kelderman: "Het was een idote dag, het was super lastig. INEOS was erg sterk, ik kon op een gegeven moment op de Stelvio niet meer volgen. Daarna was het een wedstrijd in mijn eentje.  Ik wist dat het krap ging worden, maar ik ben blij dat ik de trui heb. Ik hield de roze trui in gedachten in mijn gevecht. Nu gaan we plannen maken en dan zien we wat er gebeurt."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl